MANİSA Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, merdivenaltı işyerlerinde üretilen tatlıların insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ifade ederek, vatandaşların denetimli işyerlerinden tatlılarını alması uyarısında bulundu.


Ramazan Bayramı'na yaklaşık 2 haftalık bir zaman kala Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, bayramın en önemli tadı olan tatlılar konusunda vatandaşları uyardı. Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmesi olan tatlıların şimdiden yapılmaya başlandığını belirten Oda Başkanı Akgül, vatandaşların nerede, kimin tarafından üretildiği belli olmayan merdiven altı tatlılara itibar etmemesi gerektiğini ifade etti. Oda Başkanı Akgül, merdiven altında üretilen tatlıların 15-20 lira arasında piyasada satıldığını ifade ederek, "Ceviz 45-50 lira, şekerin 3-4 lira olduğu zamanda tatlının 15-20 liraya satılması nasıl uygun oluyor anlamıyoruz. En düşük cevizli baklava 25 lira ile 30 lira arasında satılıyor. Vatandaşlarımız merdiven altında üretilen baklava ve çeşitli tatlılara kanmasınlar. Ucuz diye bayramı kendilerine zehir etmesinler. Özellikle şeker yerine kullanılan glukozla pişirilen tatlılarda boğazda yanmalar ve tatlılarında birkaç gün içinde şekerlenme olur. Kimi zamanda bu tür tatlılar insan sağlığı olumsuz etkileyebilir" diye konuştu.


Manisa'da günlük 1.5 ile 2 ton arasında tatlı tüketildiğini ve bu rakamın özellikle Ramazan Bayramında yaklaşık 50 tona kadar yükseldiğini ifade eden Oda Başkanı Akgül, "Vatandaşlarımızı denetimi yapılan, sağlıklı, hijyenik üretim yapan işyerlerinden tatlı almalarını talep ediyoruz. Merdiven altı üretim yapanlarını da ya odamıza şikayet etmelerini istiyoruz. Oda olarak vatandaşlarımızın sağlığı ile oynatmayız. Bu konuda üzerimize düşen görev neyse yapacağız. Hile yapan asla bizden değil ve haindir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim