MANİSA'DA sosyal paylaşım sitesi üzerinde tanışıp yazıştığı 12 yaşındaki B.P. isimli kıza tacizde bulunduğu gerekçesiyle kendisine verilen buluşma yerine gelen İ.G. isimli şahıs kızın babası ve yakınlarının saldırısına uğradı. Şehzadeler ilçesi Akıncılar Mahallesi Aynıali Cafe bölgesinde halkın elinden linç olmaktan kurtulan İ.G., çıkarıldığı mahkemece ‘Toplumda infial uyandırdığı' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayın soruşturmasını üstlenen Cumhuriyet Savcısı, olayın mağduru olan 12 yaşındaki B.P.'nin ifadesi psikolog nezaretinde aldı. Öte yanda kızlarını taciz eden İ.G. ile bizzat yazışmaya devam ederek buluşma yerine randevu veren anne ve babanın şikayetini yazılı olarak alan Cumhuriyet Savcısı daha sonra da Manisa OSB'de bir fabrikada işçi olarak çalışan 35 yaşındaki İ.G.'in ifadesinde başvurdu.
Çıkarıldığı mahkemece ‘Toplumda infial uyandırdığı' gerekçesiyle tutuklanan İ.G.'nin ifadesinde; "Yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Yazışmaları ve anlatımları büyük olduğu izlenimi veriyordu. Ben de bekar bir kişiyim evlenmek için bir hayat arkadaşı arıyordum. Keşke yaşının küçük olduğu yazmış olsaydı." ifadeleriyle kendini savunduğu öğrenildi.
Tutuklanan İ.G.'in tacize uğrayan kızın yakınları tarafından ikinci kez saldırıya uğrama ihtimali üzerine Asayiş Şubesi Ahlak birimi ekiplerince ciddi güvenlik önlemleri altında adliyeden alarak ceza evine teslim etti.
Editör: TE Bilişim