Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve kasap esnafı Erdal Hekimci, birkaç ay öncesine göre kuzu fiyatlarının 4 ile 5 TL arasında arttığını söyledi. Bu durumun hiç de iyiye işaret olmadığına vurgu yapan Hekimci, “1 ay önce 28 TL’den aldığımız kuzunun kilogram fiyatı şu anda 35 lira. Önümüzdeki aylarda bu sıkıntının devam edeceğini öngörüyoruz. Kurban Bayramı’nın da yaklaştığını düşünürsek, kurbanda fiyatlar cep yakabilir.” diye konuştu. Et ve Süt Kurumu (ESK) Türkiye genelinde yemek sanayisine kilogramı 20,50 lira + KDV, kasaplara ise 22,50 lira + KDV fiyattan karkas dana eti satışına başladı. Kurum, piyasanın ihtiyaçları karşılanıncaya kadar et satışına devam edecek. Piyasalarda bu anlamda bir rahatlama bekleniyor ancak Manisa’da ucuz et yemek mümkün görünmüyor. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve kasap Erdal Hekimci, “Manisa’da kurumun şubesi yok. Oradan et almak için gidilecek mesafeyi hesaba katarsak ucuza et atmak mümkün değil” diyerek Manisalıların bu anlamda fazla umuda kapılmamasını istedi.
“KUZU FİYATLARI İNANILMAZ ARTTI”
Hekimci, asıl dikkat çekilmesi gereken konunun ise kuzu fiyatlarındaki artış olduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hekimci, “Süt kuzu fiyatları çok yüksek. Süt kuzu mevsimi geldi ve fiyatlarda inanılmaz derecede bir artış var. Birkaç ay önce 28 TL’den aldığımız süt kuzu etin kilosunu şu anda 34-35 TL’den alıyoruz. Yüksek fiyatların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini tahmin ediyoruz.” dedi.
“KURBANDA FİYATLAR CEP YAKAR”
Kuzu fiyatlarının bu derece yüksek olmasının iyiye işaret olmadığını vurgulayan ve önümüzdeki kurban bayramına dikkat çeken Hekimci, “Piyasada kuzu yok. Bu nedenle fiyatlar yüksek. Kurban Bayramı’na çok uzun bir süre kalmadı. Böyle devam ederse kurban fiyatları vatandaşın cebini yakabilir.” ifadelerini kullandı.
“FARK 1 TL’DEN 4 TL’YE ÇIKTI”
Geçtiğimiz yılla bu yılı da kıyaslayan Hekimci, “Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıllarda süt kuzu mevsiminde fiyatlar en fazla 1-2 TL artardı. Ancak bu yıl fark 4-5 TL’ye kadar çıktı. Bu nedenle kurban fiyatlarının pahalı olabileceğini tahmin etmekteyiz. İnşallah öyle olmaz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim