CHP'liler,dövizler açıp, bildiri okuyarak tepkilerini dile getirdi.

Akhisar Belediye Meclisi Haziran ayı Olağan Toplantısı'nda, zeytinlik alanları sanayiye açacak olan yasa tasarı gündeme geldi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP Grubu tarafından, 'Zeytin candır sahip çık', 'Gölgesinde büyüdüğün ağaca sahip çık', 'Zeytin, hayattır dokunma', 'Zeytine, hayata sahip çık' yazılı dövizler açılıp, tasarının geri çekilmesini istedi. Daha sonra CHP'liMeclis üyesi Özde Demirel, 'Zeytinime Dokunma' başlıklı bir bildiri okudu. Zeytin alanlarının 1939 yılında çıkarılan yasa ile devlet koruması altında olduğunu vurgulayan Demirel, şunları söyledi:

"İktidarın zeytinlik alanlarla ilgili hazırladığı yeni tasarının dana önce 6 kez TBMM gündemine geldi. Ancak, halkın tepkisi ile geri çekildi. 7 kez tekrar gündeme getirilen tasarı ile zeytinlik alanlardaki tüm koruma kaldırılmak istenmektedir. Zeytinlik alanlar rant odaklı yatırımlara açılmak istenmektedir."

Türkiye'nin 805 bin hektar zeytinlik alanı, 170 milyon zeytin ağacı ile dünyada ikinci sırada geldiğine de bildiribinde değinen Demirel, "Bu zeytin ağaçlarından 20 milyonu manisa'da bulunmaktadır. Manisa'daki zeytin ağaçlarından 15 milyonu ise Akhisar'dadır. Tarım ilçesi olan Akhisar'da on binlerce çiftçi, zeytin ve zeytinyağı ile geçimlerini sağlamaktadırb Bu tasarının yasalaşması ile zeytin üreticilerimiz ve dolayısı ile ülke ekonomisi büyük zarara uğrayacaktır. Bu nedenle tasarının yasalaşmaması için halkımızı tepki göstermeye davet ediyoruz. Talan yasa tasarısı, derhal meclisten geri çekilmelidir."
Editör: TE Bilişim