Üniversiteler Karate Şampiyonası Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 44 üniversiteden 297 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonasında; MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Doğan Gündüz, Mahmut D. Yıldız, M. Mustafa Etik, Mehmet Türk, Emrecan Tercan, Pınar Uçar, Esra Kayan, Fatma Erciyas, Ayşe Ankra, Fazilet Solak ve Hilal Coşar’dan oluşan takımla temsil edildi.
MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar Güzel antrenörlüğünde yoğun bir kamp dönemi geçiren sporcular, yarışmada tam bir MCBÜ fırtınası estirerek kürsüye ambargo koydular. Üç gün süren müsabakalar sonucunda Pınar Uçar 61 kg’da Türkiye Şampiyonu, M. Mustafa Etik 84 kg’da Türkiye 3.sü, Esra Kayan ve Mahmut Yıldız Ferdi Erkekler Kata Dalında Türkiye 3.sü; Esra Kayan, Fatma Erciyas ve Ayşe Ankara’dan oluşan Kadın Kata Takımı ve Doğan Gündüz, Mahmut D. Yıldız ve Mehmet Türk’den oluşan Erkek Kata Takımı Takım Katada Türkiye 3. sü olurlarken; Pınar Uçar, Fazilet Solak, Hilal Coşar ve Esra Kayan’dan oluşan Kadın Kumite Takımı da Türkiye 3.sü olarak 3 kupa ve 14 madalya kazandılar.
MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Karate Takımı Antrenörü Doç. Dr. Pınar Güzel, NTV Spor tarafından canlı olarak yayınlanan ve Kocaeli’nde düzenlenen “52. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda hakem olarak yer aldı. Türkiye’nin Avrupa Şampiyonu olduğu müsabakalarda, final müsabakalarına başhakem olarak çıkan Doç. Dr. Pınar Güzel, hem Üniversiteler Türkiye Şampiyonası’nda hem de Avrupa Karate Şampiyonası’nda MCBÜ’NÜN başarı ile temsil edildiğini söyleyerek, MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesinin sporun her alanında farkını ortaya koyduğunu, bu başarı çıtasının günden güne yükselerek devam edeceğini vurguladı.
Editör: TE Bilişim