Manisa’da sarp kayalıklarda mahsur kalan iki keçi için 48 saat boyunca uğraş veren AFAD-AKUT ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimlerinin ortaklaşa sürdürdükleri operasyon başarıyla sonuçlandı. Bulundukları yerden indirilen keçiler saatlerce onu bekleyen sahibi Osman Tokbaş ve ailesine teslim edildi. Tokbaş ailesi iki gün boyunca uğraş veren tüm ekiplere teşekkür etti.
Manisa’nın Selendi ilçesi Yıldız Mahallesinde bayramın ilk gününde başlayan ilginç keçi kurtarma operasyonu 48 saat sürdü. Osman Tokbaş isimli hayvan sahibi arife günü keçilerinden ikisinin olmadığını fark etmesiyle birlikte Selendi Jandarmasına başvurdu. Jandarma birimleri bölgede geniş çaplı inceleme yaptıktan sonra devreye kurtarma ekipleri girdi.
AFAD, AKUT ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Selendi itfaiye birimlerinin de katkı sağladığı keçi kurtarma operasyonu bayramın ilk gününün ışıklarıyla birlikte başladı. Gün boyu yapılan çalışmalar sonuçsuz kalmasıyla birlikte kurtarma işlemi bayramın ikinci güne bırakıldı.
İkinci günü yeniden start alan keçi kurtarma operasyonu saatlerce sürdü. Öğle saatlerine gelindiğinde ekipler her iki keçiye ulaşarak, sarp kayalıklardan aşağıya halatlar yardımıyla indirdi.
Konuyla ilgili konuşan AFAD İl Müdürü Bekir Şen, “Ekiplerimiz, AKUT ve Belediye itfaiye birimleri tarafından uzun soluklu bir çalışmanın sonunda iki keçiyi mahsur kaldıkları sarp kayalıklardan kurtarmış olmaktan dolayı mutluyuz. Vatandaşımız canı ve malı bize emanet, bu emaneti yerine ulaştırmak da bizlerin görevi. Biz de gereğini yerine getirdik” dedi.

Editör: TE Bilişim