RAMAZAN ayının başlamasına yaklaşık 15 günlük bir süre kaldı. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pidenin fiyatları, Ramazan’ın başlamasına kısa bir süre kala merak konusu oldu. Bazı illerde pide fiyatlarına zam gelirken, Manisalılar ise pideyi bu yıl zamsız yiyecek.
Gerek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, gerekse Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası aldığı kararla pide fiyatlarının geçen yılki fiyatlardan satılacağını duyurdu. Alınan kararla birlikte geçen yılki fiyat olan 1.5 TL aynı kaldı. Manisalılar, 2017 yılı Ramazan ayında 250 gram pideyi 1.5 TL’den alacak.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, fırıncı esnafı Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Memlekette buğday yok. Ancak Ramazan ayı olması dolayısıyla vatandaşımız düşündük ve zam yapmama kararı aldık. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı fırınlar zam yapmayacak. Bazı illerde pide fiyatlarının 2 TL olduğunu duyduk ama biz zam yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz de kendilerine bağlı fırınların pide fiyatlarında zam yapmayacağını duyurdu. Akyüz şunları söyledi: “Geçen yılki fiyatın aynısı. Gerekli görüşmeleri yaptık ve fiyatların aynı kalmasına karar verdik. Ramazan ayında vatandaşımız pidesini rahat alabilsin diye böyle bir karar aldık. Şimdiden bütün Manisalıların Ramazan ayı kutlu olsun.”
Editör: TE Bilişim