Manisa Büyükşehir Belediyespor ile Altınordu AŞ. U19 Gelişim Ligi müsabakası nefesleri kesti. Karaağaçlı tesislerinde oynanan maçta Manisa BBSK U19 Takımı, 1-0 geriye düşmesine rağmen maçtan 4-1'lik galibiyetle ayrılmasını bildi. Manisa BBSK U19 takımının gollerini Yiğit, Mustafa Can, Burak ve Hamzacan kaydetti.
Manisa BBSK Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Haşim Elmalı, "Gelişim liglerinde skor önemli değil. Herkes herkesi yenebilir. Ama gençlerimizin mücadelesi memnuniyet verici. Oyuncularımızın başarılarının yanında ahlaklı bireyler olarak yetişmelerine önem veriyoruz. Çalışmalarımız, üst ligde yer alacak, altyapıdan A Takım'a çıkacak olan gençlerimiz için" açıklamasında bulundu.
Manisa BBSK U19 Sorumlusu Turgay Sütcüoğlu maç sonrası yaptığı açıklamada, "Altınordu AŞ oynadığımız takımla U21 liginde mücadele ediyordu. U21 liginden çekildikleri için bu grup tamamen U19 liginde devam etmeye başladı. Rakibimizin gücünü çok iyi biliyorduk. Önlemlerimizi ona göre aldık. Kazandığımız toplardan sonra hızlı hücuma çıkarak pozisyonlar bulduk ve değerlendirdik. Rakibimizin 7 oyuncusu 1998, 6 oyuncusu profesyonel futbolcu ve 4 oyuncusu da 1999 doğumlu. Böyle bir takıma karşı oynadık ve 1-0 geriye düşmemize rağmen oyuncularımız çok iyi mücadele ederek, oyun disiplininden kopmayarak maçı 4-1 kazandık. Muazzam bir durum. Kalecimizden santrafora, sonradan oyuna giren oyuncumuzdan kulübede oturan oyuncumuza kadar herkesin ayağına ve emeğine sağlık. Çok büyük gurur yaşattılar" dedi.
Manisa BBSK U19 Takımı Nuri Can, İlker, Erkan, Volkan, Hikmet, Anıl, Mehmet Uysal, Mustafacan, Burak, Yiğit, Hamzacan ilk 11'iyle sahaya çıkarken;
Mehmet Öngör, Emrullah, Mehmetcan oyuna sonradan giren isimler oldular.
Editör: TE Bilişim