Bugün yayınlanan haberde, yeni açıklanan rapora göre suların temiz çıktığını, yemekte mikroorganizma tespit edildiğini öne sürmüştü. Hürriyet.com.tr'ye konuşan Sağlık Bakanlığı kaynakları bugün bu yönde bir açıklama yapılmadığını duyurdular.
‘RAPOR VALİLİĞE VERİLDİ’ DENİLMİŞTİ
Sağlık ekibi, 23 Mayıs’taki olaya ilişkin ilk inceleme raporunu 22 Haziran'da tamamlamıştı. Raporda, “Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Seyhun Kışlası’nda 23 Mayıs’ta meydana gelen olayın salmonellaya bağlı olduğu kesinleşmiştir. Konuyla ilgili rapor hazırlanarak Manisa Valiliği’ne iletilmiştir” denilmişti.
MANİSA VALİSİ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Gelişmeler üzerine DHA muhabirlerine konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı tarafından gönderilen raporun kendilerine bugün öğleden sonra ulaştığını ve ekleriyle birlikte 140 sayfa olduğunu, fazla inceleyemeden Milli Savunma Bakanlığı'na gönderildiğini dile getirdi. Vali Güvençer, Bakanlığın açıklamasına göre askerlerin yediği gıdalarda mikroorganizma tespit edildiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Ekleriyle birlikte yaklaşık 140 sayfalık ayrıntılı bir çalışma. Gıdaların hepsi tek tek incelenmiş. Raporları ortaya konmuş. Özetlemesi zor bir rapor. Bundan sonra hem adli hem de idari soruşturma aşamasında raporda yazılan her unsur ayrıntılarıyla değerlendirilecek. Raporun bir kısmını ele alınacak hüküm verilecek bir rapor değil. Bundan sonra adli ve idari soruşturmacılar bu rapordan yola çıkarak sonuca varacaklardır."
BAKANLIK YALANLADI, KAFALAR KARIŞTI
Akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı’nın yeni rapor geldiği yönündeki haberleri yalanlaması üzerine kafalar karıştı. Bakanlık, ‘Bugün yeni bir rapor verilmesi söz konusu değil’ derken, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in rapor üzerine demeç vermesi akıllarda soru işareti bıraktı.
VALİ GÜVENÇER BAKANLIK KURBANI MI?
Ajanslara ilk düşen haberlerde Sağlık Bakanlığı açıklamalarında mikroorganizma denmişti ama aksam saatlerinde bakanlığın bu açıklamaları yalanladığı duyuruldu. Ancak Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de ilk açıklamaları doğrulamış ve yemekte mikroorganizma tespit edildiğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim