Geçtiğimiz yıl Ağustos ayı sonlarında hasat edilen Kırkağaç kavunu, ya üreticilerin kendi evi altındaki depolarda, ya da ilçedeki nem ve sıcaklık kontrolü olan, kalorifer sistemi ile ısıtılabilen kavun depolarında alıcılarını bekliyor.
Kırkağaç Ziraat Odası Genel Sekreter Vekili Emin Özarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl kavuna fazla talep olmadığını ve ilçelerdeki çeşitli depolarda halen kavun bulunduğunu söyledi.
Kırkağaç'ın bir üne sahip olduğunu kaydeden Özarı, şunları söyledi:
"Kırkağaç tipi kavunumuz sarı zemin üzerine koyu yeşil benekleri olan kavundur. İlçemizde son yıllarda sarı dilim şeklinde kavunumuz da yetişmektedir ve lezzet olarak da çok tatlıdır. 2016 üretim sezonunda yaklaşık olarak 10 bin dekarlık alanda ekimi yapılarak 30 bin ton civarında ürün elde edildi. Hasat edilen kavunlarımızı depolara taşıyoruz ve daha uzun süre tüketicilerimize sunabilmek için kaloriferli ve havalandırması güzel olan ortamlarda ortalama sıcaklığı 14 ve 16 derecelerde tutarak tüketicilerimize sunmaya çalışıyoruz."
Kavunların depolarda alıcı beklediğini vurgulayan Özarı, şöyle devam etti:
"Tüketicilerimiz de bu soğuk kış günlerinde tükettikleri kavunlar ile geçmiş yaz günlerinin sıcaklığını tekrar sofralarında yaşıyorlardır. Depolarımızda yaklaşık 200 ton kavunumuz alıcılarını bekliyor. Almak isteyen tüccarlarımız Kırkağaç'a gelerek kavunlarımızı çeşitli illere götürebilirler ve tüketiciler ile buluştururlar." AA
Editör: TE Bilişim