GÖKHAN AYTAÇ
Türk futbolunun ‘Eşkıya' lakaplı efsane kalecisi, Manisaspor'un şampiyon kaptanı ve Manisa Büyükşehir Belediyespor 'un Sportif Direktörü Bülent Ataman hafta sonu oynanacak zorlu Bodrumspor maçı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Şuan için gerçekçi hedeflerinin Play-off olduğunu ifade eden Bülent Ataman; " Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e şampiyonluk borcumuz var" dedi.
Spor Toto 3:lig'de zirve mücadelesi veren bu hafta evinde lider Bodrumspor'u ağırlayacak olan yeşil-beyazlılarda hazırlıklar son sürat devem ediyor. Halil Onultmak tesislerinde teknik direktör Levent Devrim yönetiminde hazırlıklarını yoğun bir tempo içinde sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor'da Sportif Direktör Bülent Ataman son haftalar yakalanan çıkışa ve ligin geri kalanı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"UYUM SÜRECİMİZ UZUN SÜRDÜ"
Yeni bir takım olmanın dezavantajlarını yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Bülent Ataman; "Yakaladığımız bu yükselişi baya bir bekledik. Biraz klasik olacak ama yeni bir takımız. Yeni takımların uyum sağlaması her zaman zordur. Geçen senenin başından bu takımda oynayan sadece Semih vardı o da bildiğiniz üzere sakatlandı ve sezonu kapattı. Yani şuan on birde oynayan futbolcuların hepsi ya bu sezon ya da geçen sezon devre arası takıma katıldı. Durum böyle olunca uyum süreci fazlasıyla uzadı. Bunların üstüne çok büyük sakatlıklar yaşadık. Tabi bir de hakem hataları yaşadık. Yani çok bariz hakem hataları ile karşı karşıya kaldık diyebilirim. Hakem hataları cezalı oyuncuların olmasına sebep oldu. Bizimde beklenti beklediğimiz bazı oyuncular geç form tuttu. İstediğimiz verimi alamadığımız isimler oldu. Bunlar bizim ligde çıkışa geçmemizi geciktiren etkenler oldu. Biraz geç kaldık ligde seri yakalamak için" dedi.
"BU LİGİN BÜYÜK TAKIMIYIZ"
Sözlerine devam eden Bülent Ataman; "Şunu net diyebilirim ki bu ligin büyük takımıyız. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor Süper Lig için ne ifade ediyorsa, bizde ligimizde o konumdayız. Bu durum rakiplerin bize ayrı motive olması sağlıyor. Bununda dezavantajlarını yaşadık. Tüm bunları birleştirdiğimizde istediğimiz yerde değiliz tabi. Ama Allah'a şükür son haftalarda aldığımız üst üste galibiyetler bizi tekrardan yarışın içine soktu. Şuan için tek hedefimiz Play-Off. İnşallah Play-Off'u garantiye alıp buradan bir üst lige çıkacağız" dedi.
"BU TAKIMIN ÖNÜ AÇIK"
Manisa Büyükşehir Belediyespor ‘un geleceğinin parlak olduğunu ifade den Bülent Ataman; " Bu ligden çıkış zor ama buradan sonrası daha kolay. Çünkü bu kulübün önü açık. Allah'ı var Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün bize bütün olanakları sağlıyor. Bizde başkanımıza karşı mahcup olmak istemiyoruz. Biz öncelikle saygı duyulacak bir takım olmak istiyorduk. Bunu şuan için başardık. Ama bu durumu tabelaya yansıtmakta zorlandık. İnşallah bu saygınlığımızı Play-Off'ta talebeye yansıtacağız. Dediğim gibi uyum sürecini atlattık artık. Biz iyi bir takımız. Final maçlarını oynayabilecek oyuncularımız var. Play-Off'ta avantajlı olacağımızı düşünüyorum.
"3.LİGİN ŞARLARI ÇOK ZOR"
3.Ligin zorluklarından bahseden Bülent Ataman; "3.Lig gerçekten çok zor bir lig. Hakem hataları olsun, saha koşulları olsun birçok etken var. Yani altında mana aramak istemiyorum ama hakemler bize karşı hep ön yargılı gibi davrandılar. Taktir haklarını rakiplerden yana kullandılar. Biz rakiplerimizi burada çok iyi şekilde ağırlarken deplasmanda çok zor şartlar altında oynadık. Kavgalar, tribünden yağan yabancı maddeler, tehdit edilmeler hatta silah çeken bile oldu. Biz bunlara alışığız ama ister istemez futbolcular bundan etkileniyor. İşin başında bu ligin zor olduğunu biliyordum ama haftalar geçtikçe bu zorlukların bu denli olduğunu gördüm" dedi.
"BİZ DALDAKİ DEĞİL ELDEKİ KUŞA BAKIYORUZ"
Takımın geride kalan haftalardaki hedeflerinden bahseden Bülent Ataman; "İki sene önce ben Göztepe Sportif Direktörken son beş haftaya 8 puan geride girdik ve şampiyon olduk. Futbolda her şey olabilir. Bu hafta lider Bodrumspor'u yendiğimiz takdirde puan farkı 6'a inecek. Kolay değil tabi ama şampiyonluk şansımızda var. Ama bizim gerçekçi hedefimiz konumuz itibari ile play-off. Biz şuan Play-Off'u kovalıyoruz. Birincilik yarışı için geç kaldık dürüst olmak gerekirse. Yani biz daldaki kuşa değil eldeki kuşa bakacağız. Olursa da niye olmasın biz kalan bütün maçları kazanmak istiyoruz" dedi
"EĞER ÇIKARSAK 4 SENE SONRA SÜPER LİG'DEYİZ"
Süper Lig'in kendilerine uzak olmadığı ifade eden Bülent Ataman; " Ben 20 sene futbol oynadım. Hemen hemen her ligde görev aldım. Burada bazı şeyleri görüyorsun. Bu kulübün önü açık. Tesisi olsun, yöneticisi olsun. Manisa zaten bir futbol şehri oldu. Bu ligden çıktığımız zaman 4 sene de Süper Lig'e çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.
"CENGİZ BAŞKANA ŞAMPİYONLUK BORCUMUZ VAR"
Son olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı cengiz Ergün'ün kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Bülent Ataman; "Şimdi buranın patronu tabir caizse Cengiz Ergün. Başkanımız bizim için çok önemli. Futbolcular ve bizim motive olmamızda onun ağızından çıkacak en küçük kelime bile çok önemli. Başkanı üzdüğümüzün de farkındayız. Tabi bunun mahcubiyeti de var. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Futbolda böyle şeyler maalesef oluyor. Bazen istediğin gibi gitmiyor. Ama Başkanımız her zaman bizim yanımızda oldu. İyi günde de kötü günde de bize hep destek verdi. Başkanımız bu işin kurdu. Kötü sonuçlar aldığımız dönemde bu süreci iyi yönetti. Bizim Cengiz Ergün Başkanımıza şampiyonluk borcumuz var. Bunu da bu sene ödeyeceğiz inşallah" diyerek sözlerine son verdi.
Editör: TE Bilişim