Manisa'da özellikle sentetik uyuşturucu madde kullanımının artması üzerine Horozköy semti sakinleri ve mahalle muhtarlarından oluşan bir grup harekete geçti.
Uyuşturucu kullandığı belirlenen gençlere ulaşarak sorunlarını gidermek için yardım eli uzatan vatandaşlar, gençlere maddi ve manevi destek verdi, iş sahibi yaparak bağımlılıktan uzaklaştırdı.
Manisa Bağımsız Uyuşturucuyla Mücadele Derneğini kuran gönüllülerden Fesih Meşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının gençleri uyuşturucu illetinden kurtarmak ve polisin sırtındaki yükünü azaltmak olduğunu belirtti.
Hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği çalışmalarla bağımlı gençlerle birebir ilgilendiklerini anlatan Meşe, "İşe, yaşadığımız mahalleden, Horozköy semtinden başladık. Yaklaşık 30 kişiyi sentetik uyuşturucu maddesinden kurtardık. Onları aramıza alarak ya kendi iş yerlerimizde ya da fabrikalarda iş imkanları yarattık. Bu gençlerimizi spor faaliyetlerine yönlendirdik. Bazılarının borçlarını üstlendik." dedi.
Mücadelelerinin sadece bağımlıları topluma kazandırmakla kalmadığını, yaşadıkları bölgeye uyuşturucu sokmaya çalıştığını duydukları şahısları polise ihbar ettiklerini vurgulayan Meşe, el birliğiyle olumlu sonuçlar aldıkları çalışmayı kent geneline yaygınlaştırmak istediklerini dile getirdi.
"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR"
Çalışmalara destek veren Atatürk Mahallesi Muhtarı Aydoğan Yolcu, gönüllü vatandaşların uyuşturucuya karşı bir seferberlik başlattığını, gece gündüz çalışan bu insanlara muhtarlar olarak da ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade etti.
Gönüllülerin uyuşturucu alışkanlığından kurtardığı gençlerden 19 yaşındaki S.A, kendisiyle yakından ilgilenen ve iş bulan ağabeylerine minnettarlık duyduğunu, artık kendisinin de uyuşturucuyla mücadele gönüllüsü olduğunu dile getirdi.
Uyuşturucudan kurtulan 35 yaşındaki G.İ. de geçmişine bakınca yaptıklarından pişman olduğunu belirterek, artık insanları bu bağımlılıktan kurtarmayı amaçladığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim