Manisa Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı, Cengiz Ergün başkanlığında Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 58 gündem maddesi görüşüldü.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün açılış konuşmasında, kayınvalidesi ölen Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'ya başsağlığı dileğinde bulundu. Ergün ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü'nü de kutladı.
AK PARTİ ‘ÇEKİMSER'
Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.
Şehzadeler ilçesi Utku Mahallesi'nde bulunan 2058 ada 1 parselin ticaret alanı olarak planlanmasının mahkeme kararıyla durdurulmasını anlatan komisyon raporuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, "Biz bunu grupta görüştük. Bildiğimiz kadarıyla Utku Mahallesi'ndeki binayla ilgili bir konu. Öğrendiğimiz kadarıyla Büyükşehir'in 1/1000'lik plan ve kamulaştırılması düşüncesi vardı. Daha sonra bu mahkemede bozuldu. Aslında bu doğru bir karardı. Biz hala daha bu düşüncedeyiz. Şehre kazandırılması gerekiyordu. Ama süreç içerisinde farklı bir karar verildi. Daha sonra 2 katlı ticaret merkezi oluşsun dendi. Nihayetinde binanın aynen devam olduğunu anladık. Biz şehrin geleceği için bu alanın kazandırılmasını istiyoruz" dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "Mevcut öndeki alanla ilgili Cafe Corner olarak nitelendirilen ve mahkeme süreci yaşanan bir nokta. Orayla ilgili alınan meclis kararları yeşil alana döndürülecekti. Öndeki yerle ilgili maliyet mahkeme tarafından 8,5 milyon TL olarak belirlenmişti. Ancak arkadaki 11 katlı binayla ilgili de içeride oturan mülk sahipleri mahkemeye gitmişti. Mahkemede bilirkişiler şehrin içerisindeki sülietin bozulmadığını söylediler. Mahkeme kararıyla bu plan reddedilmiş oldu. Üzerindeki binayla birlikte 15 milyon TL maliyeti olacaktı. Önüyle birlikte 25 milyon TL'lik bir kaynak ayrılacaktı. Eski alan olarak korunması uygun görülmüş" diye konuştu.
Gündem maddesinde yalnızca AK Parti grubu çekimser oy kullandı.
MURADİYE İMAR PLANI'YLA İLGİLİ KONUŞULDU
Bir diğer gündem maddesinde Muradiye İmar Planı değişikliğiyle ilgili konuşuldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muradiye'nin sorunlarının çözülmesi için Tarım Bakanlığı'ndan beklenen yazının geldiğini söyledi. Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ile birlikte Ankara'ya giderek bir dizi görüşme yapılacağını ifade etti.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi ise, "Biz Muradiye'nin planlarını yaptırırken 2015 yılında 22 kurumdan görüş aldık. Tarım Bakanlığı'ndan eski yazının yeterli olacağını söylediler. Yeni bir tarım görüşüne ihtiyaç yok demiştik. Sizin talebiniz üzerine Ankara'ya gidip görüşmeler yaptım. Ankara'dan görüş geldi. Görüş görüştür, plan yapılmasına aykırı bir ifade de yok. 15 ayımız kaybedildi. Muradiye için her şeye rağmen bu noktaya gelmek bir başarıdır. Manisa'nın tıkanan imar planlarıyla ilgili sizlerin çalıştığını biliyoruz. Güzelyurt'un dışında Manisa'nın gideceği tek yer Muradiye. Sektörden gelen yoğun baskıyla karşı karşıyayız. Şehrin genişleme alanı orası. Biraz zaman kaybedilmiş oldu ama Muradiye'nin planlarının çıkması önemlidir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gündem maddesi komisyona sevk edildi.
Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis sona erdi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclisi'nin 14 Mart günü yapılmasına karar verildi.
Editör: TE Bilişim