Futbolda İşitme Engelliler 2'nci Ligi D Grubu'nda mücadele eden Manisa İşitme Engelliler Spor Kulübü, son maçında Denizli İşitme Engelliler'i 2-1 mağlup ederek sezonu şampiyon olarak tamamlayıp, 1'inci Lig'e yükseldi.
10 haftalık zorlu maratonda 9 galibiyet, 1 yenilgi alırken rakip fileleri 42 kez sarsan, kendi kalesinde ise sadece 9 gol gören Denizli temsilcisi, kendisiyle aynı puandaki Afyon İşitme Engelliler'i ikili averajla geride bırakarak mutlu sona ulaştı. Yöneticiler son karşılaşmanın ardından sahada davul zurna çalarak şampiyonluğu kutladı.
Kulüp Başkanı Bilal Cansu, yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen elde ettikleri şampiyonluğun kendilerine büyük güç ve moral verdiğini belirterek, "Umarım bu başarı Manisa halkından ve kent yönetiminden gerekli desteği görmemizi sağlar" dedi. Sporun işitme engelliler için önemli bir eğitim aracı olduğunu vurgulayan Cansu, "Engellilerin sportif etkinliklere katılımı, bireyin kişilik gelişimi ve özgüven duygusu kazanmasına, toplumsal yaşama uyum göstermesine katkıda bulunmaktadır. Bizim de amacımız daha çok insana spor yaptırabilmek" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim