Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, yaptığı açıklamada Sarıgöl Ovasının dünyaca ünlü sofralık Sultaniye üzümlerinde kalite ve verimin çok yüksek olduğunu belirtti. Ülgen, "Sarıgöl ve çevresinde 110 bin dekarlık alanda çekirdeksiz Sultaniye üzümü yetiştirilmekte. Bu yıl çevremize yağan dolu ilçemiz bağlarında en az zararla atlatıldı. Bu yıl ilçe genelinde tahminlerimize göre 450 bin ton yaş üzüm beklemekteyiz. 2017 yılı ürünü olan sultaniye üzümlerimizde altın yıl yaşanmakta." dedi.
Rusya ile olan yaş üzüm sorununun ortadan kalkmasının üreticileri sevindirdiğini kaydeden Ülgen, "Üzümün yüzde 85’i yaş olarak başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilmektedir. Üzüm üreticileri son yıllarda iyi tarım uygulamasını başlattı. Sarıgöllü üzüm üreticilerimiz gurup ve bireysel olarak iyi tarım uygulaması yapmakta. Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası ile kaliteli üzüm almak için ortak çalışmalar yapılıyor." şeklinde konuştu.

"ÜZÜMCÜ BİLİNÇLENDİ"
Sarıgöllü üzüm üreticisi Arif Özdemir ise üzüm üreticilerinin bilinçli üretim yaptığını belirterek şunları söyledi: "Sarıgöl’de üzüm üreticileri olarak bağlarımızı yaz sıcaklarından, tozlardan ve doludan koruma amaçlı olarak örtü altına almaktayız. Bağlarımızı TARSİM sigortası yaptırmaktayız. Bağcılar olarak artık kaliteli ve verimli ürün almak için iyi tarım uygulaması yapmaktayız. Tarım danışmaları ile ürün yetiştirmekteyiz. Tek dileğimiz üzümlerimizin iyi fiyatla satmak."
Editör: TE Bilişim