CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve 6 CHP’li vekil hakkında düzenlenen fezlekeler Meclis’e gönderildi, dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. Bugün mesai bitimine kısa süre kala gönderilen fezlekeler arasında CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de isminin olduğu öğrenildi. Telefon ile ulaştığımız Özel, “ Referandumdan istediği sonucu alamayanlar hesap görüyor ama bilmiyorlar ki demirden korksak trene binmezdik” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında olduğu 7 CHP’li milletvekili hakkında fezleke düzenlendi. Ankara’dan edinilen bilgiye göre; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Milletvekilleri Eren Erdem, Özkan Yalım, Aytun Çıray ve Namık Havutça için de fezleke düzenlenerek dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının istendiği fezleke TBMM mesaisinin bitimine kısa bir süre kala meclis Başkanlığı’naa sunulduğu için CHP’li vekillerin fezleke sebebinin ne olduğunu öğrenemediği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.
ÖZEL “ DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZDİK”
Fezlekelerin Meclis’e gönderildiği haberi ile ilgili telefon ile ulaştığımız CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, fezlekelerin Saray’ın referandumda gösterdikleri performansa ödül olarak Meclise sunulduğunu iddia etti. Özel “ Bizim de mesai saati bitimine kısa bir süre kala haberimiz oldu. Mesai bittiği için fezleke nedenini öğrenemedik. Zannediyoruz referandumda gösterdiğimiz performans nedeniyle Saray’ın bize referandum ödülü bu fezlekeler. Ancak bilmiyorlar ki demirden korksak trene binmezdik. Biz de yarın fezleke gerekçesini öğrenmiş olacağız ve Genel Merkezimizde bir değerlendirme yaparak, detaylı açıklama yapacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim