Türk Hava Kurumu (THK) Salihli Şubesi, Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 92. yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sundu. Kudret Demir Ortaokulu Genç Kanatlar öğrencilerinin de katıldığı törende konuşan THK Salihli Şube Başkanı İlhan Körezli, Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistlik havacılığın gelişmesi amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu'nun 92. yılını kutladıklarını söyledi.
THK'nın 16 Şubat 1925 yılında Atatürk'ün talimatıyla kurulan, Cumhuriyet'in en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunu ifade eden Körezli, "THK, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği "İstikbal Göklerdedir" özdeyişinde manasını bulmuş ve o günden bu güne havacılık konusunda model uçak, planör uçak eğitimi, paraşüt faaliyetleri ile çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.
Törende Kudret Demir Ortaokulu Genç Kanatlar öğrencilerine de sertifikaları verildi. Çelenk sunumu sonrası THK Salihli Şube Başkanı Körezli ve yönetimi ile öğrenciler Kaymakam Turgut Çelenkoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Körezli, Kaymakam Çelenkoğlu'na THK hakkında bilgiler verdi.
Editör: TE Bilişim