Ata sporumuz yağlı güreşi yaşatmak için organizasyonlar düzenleyen belediyeler, birlik çatısı altında toplandı. Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, ilk genel kurulunu Balıkesir’de yaparken Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de yönetime seçildi.
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, hafta sonunda seçimli meclis toplantısı gerçekleştirdi. Balıkesir Avlu Birlik Merkez Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Meclis Üyeleri Necip Denktaş, Hüseyin Köroğlu, Kefaeddin Öz, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Ayhan ve yağlı güreş düzenleyen birçok belediyenin belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.
Konuşmaların ardından birlik başkanı ve kurullarının seçimine geçildi. Divan Başkanlığını Hüseyin Köroğlu’nun yaptığı genel kurulda birlik başkanlığına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur seçildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Meclis 1. Başkanvekilliğine ve birlik encümenine seçildi. Birliğin 2. Başkan Vekili Denizli Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay oldu. Birlik Encümeni’nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşger, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Antalya Elmalı Belediye Başkanı Av. Ümit Öztekin ve Antalya Döşemealtı Belediyesi Başkan Vekili Meclis Üyesi Ramazan Bahşi yer aldı.
‘SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK’
Yunusemre Belediyesi olarak ata sporumuz yağlı güreşi gelecek kuşaklara aktaracaklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yönetim olarak önemli bir sorumluluk aldıklarını ifade etti. Başkan Çerçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Binlerce yıllık geleneğimiz yağlı güreşin gelecek nesillere daha iyi ve sağlam bir şekilde aktarılması için oldukça önemli bir adım attık. Bu spora gönül veren birçok belediyenin bir araya gelmesiyle oluşturulan birlik ile ata sporumuza sahip çıkacağız” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim