Saruhanlı'nın Heybeli Mahallesi'nde yaklaşık bir saat süren sağanak yağış parke taşlarının sökülmesine, evlerin ve ahırların suyla dolmasına neden olurken mahalle adeta harabeye döndü.

CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRDİ
“Öğlen saatlerinde başlayan ve 1 saat civarı yağan sağanak yağış, afete dönüştü” diyen Heybeli Mahallesi muhtarı Mustafa Erdönmez, yaşadıkları afeti ve son durumu şu sözlerle anlattı:
“Yaşadığımız bu afette gelen sel, Saruhanlı Belediyesi tarafından mahalle meydanına döşenen parke taşlarını komple söktü. Baya bir hasar meydana geldi. Mahallemizde birçok evi ve hayvan ahırlarını da su bastı. Evlere ve ahırlar basan suları kendi imkanlarımızla temizledik. Mahallede meydana gelene zararın yanı sıra arazilerde zarar meydana geldi. Arazileri basan sel bağ direklerinin sökülmesine, ağaçların dibindeki toprağın akıp gitmesine neden olmuş. Şu anda zararı tam tespit edemiyoruz çünkü her yer selin getirmiş olduğu çamurla kaplı. Daha sonra arazilere inerek ne kadar hasar meydan geldi onlara bakacağız. Sağ olsun Saruhanlı Belediyesi ekipleri çamurla kaplanan yollarımızı temizlemek için hemen geldiler. Mahallemizde büyük bir afetin meydana gelmesine rağmen herhangi bir can veya mal kaybımızın olmamasına bizleri sevindiren tek durum onun için şükrediyoruz. Takdiri ilahi Allah’ımızın. Allah daha beterinden korusun diyoruz.”
Editör: TE Bilişim