Maden şehitliğinde bir araya gelenİSG Platformu üyeleri maden şehitleri için dua etti. Ardında İSG Platformu adına açıklama yapan Latif İşçen, çeşitli gerekçelerle kamu ve az tehlikeli iş yerlerinde, kapsamın 1 Temmuztarihine kadar ertelendiğini söyledi.
"Bu yıl Türkiye'nin gelişmiş ülkelerdeki evrensel çalışma değerlerine ulaşması, çağdaş bir yasanın hazırlanmış olması gibi temel değerlere atıfta bulunarak bu yasanın uygulamasının pekiştirilmesi amacı ile Sayın Cumhurbaşkanımızın Milli Seferberlik Ruhuna '4 Hedef Sıfır Kaza' sloganı ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanını dahil etmesi elbette takdire şayandır." diyen İşçen şöyle devam etti: "İş Sağlığı ve Güvenliği alanında geçtiğimiz 5 yılda çalışma mevzuatımızda olumlu değişiklikler yapılmasına karşın, çalışma yaşamında istihdamı artışı ile birlikte Kamu ve Özel Sektörde İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarında aynı hıza paralel gelişim sağlanamamıştır.Çalışma yaşamı içinde, sahada aktif rol alan STK üyelerimiz iyileştirici ve önleyici bir anlayış ile çalışmaktadır.
Şu anda Sanayi Komisyonu torba yasasına sunulan 50 kişiye kadar az tehlikeli çalışanın sorumluluğunu işverene bırakmayı düşünen Milletvekillerimizin konuyu yeterince irdelemediğini düşünüyoruz. Zira Soma Maden işçisinden sonra geçen sene yapılan erteleme sonrası işçi ölümlerindeki artış yaklaşık 350 kişidir."
Editör: TE Bilişim