Manisa'da çelenk sunma törenlerinin gerçekleştirildiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtı önüne Ramazan ayı nedeniyle oyun gruplarının kurulması 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çelenk sunma töreninde zor anlar yaşattı.
Manisa'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni Ramazan ayı dolayısıyla kurulan oyun gruplarına takıldı. Oyun grupları çelengin sunulacağı Milli Egemenlik ve Atatürk Anıtına çok yakın kurulunca tören için meydana gelen Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin ve beraberindekiler çelenk sunumu için yeniden planlama yapmak zorunda kaldı. Törende Dünya Çevre Günü çelengi oyun gruplarının etrafından dolaştırılarak anıta sunulabildi. Çelenk sunma töreni sonrasında saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okunurken, araya giren oyun gruplarıyla ortaya ilginç görüntüler çıktı. Çelenk sunma töreni ardından konuşan Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, "Ramazan'a denk gelmesinden dolayı böyle oldu. Sanıyorum ki ileri ki yıllarda düzenlenecek. Törenimizi yaptık. Kalksaydı daha iyi olurdu" dedi.
Çelenk sunma töreni ardından Aytekin törene katılan öğrencilerle birlikte Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından öğrenciler Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre kirliliğine ve çevrenin korunmasına dikkat çeken pankartlarla birlikte Manisa Valiliği önünden Manisa Kültür Sitesine kadar yürüdü.
Editör: TE Bilişim