MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 - 2017 Eğitim - Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Açık Amfide gerçekleştirildi. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gümüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, öğretim üyeleri ve mezunların aileleri katıldı.
MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, Hemşirelik Bölümümüzün 17. Dönem, Ebelik Bölümümüzün 15. Dönem, Sosyal Hizmet ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerimizin ise 1. Dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Fakültemiz, 1996 yılında Manisa Sağlık Yüksekokulu adı altında kurulmuştu. 1996 yılından itibaren Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinin yanı sıra, daha sonra eklenen ve ülkemizin daha çok ihtiyacı olan Sosyal Hizmet ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleriyle birlikte şu an dört bölümlü dev bir fakülte haline geldik. Bilindiği gibi yüksekokulumuz 2016 yılında fakülte oldu. Öğrencilerimiz, Sağlık Yüksekokulu olarak giriş yapmışlardı. YÖK’ten bize iletilen yazıyla fakülteye dönüşmekle birlikte, bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimiz, yüksekokul mezunu olacaklar. Ancak tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz şunu bilsinler ki yüksekokul mezunu olmak, fakülte mezunu olmaktan farklı değil. Her ikisi de lisan mezunudur.” dedi.
MCBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Gelecek 50 yıllık bakış vizyonu ile fakülte bölümlerimizin nasıl bir eğitim ve bilgi ile donatılması gerektiği, öğretim üyesi arkadaşlarımızın gündeminde olması gereken bir maddedir. Hemşireler ve ebeler yarına nasıl hazırlanacaklar? Uygar sosyal hizmet anlayışı nedir? Bu kadar tempolu hayat döngüsü içinde fizyoterapistin rolü ne olacak? Bu eğitimi verecek olan bilim insanlarının vizyonu ve hazırlığı nedir? Dünyadaki global sağlık, hastalıkların çeşitlenmesi, çevre sağlığı, evde bakım hizmetleri ve yaşlanma sağlığı gibi konuların daha güncel hale geleceği açık olarak görülmektedir. Nanoteknolojinin ve robot hemşirelerin 2030’lu yıllarda günlük yaşama girmesi, bizim eğitim öğretim vizyonumuza, stratejik planlarımıza yansıtılmalıdır” şeklinde konuştu.
Tören fakülteyi birincilikle bitiren Hemşirelik Bölümü mezunu Halime Acar, ikincilikle bitiren Sosyal Hizmet Bölümü mezunu Hatice Dölek ve üçüncülükle bitiren Ebelik Bölümü mezunu Ebru Şirin ile Sosyal Hizmet Bölümü mezunu Betül Algındere’ye ödüllerinin takdim edilmesi, tüm mezunların mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim