Manisa’da 15 Mart'ta düzenlenen ve CHP’nin, Manisa Barosu’nun, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği’nin ve daha demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen “Hayır” mitingi soruşturma sebebi oldu. Mitinge ilişkin ifade vermeye sadece Eğitim İş Manisa İl Başkanı Cem Ok çağırıldı.
NEDEN "HAYIR"BROŞÜRÜ DAĞITTIN?
“İzinsiz seçim broşürü dağıtmak” ve “memurların siyasi partilerde taraf olmaması ilkesine aykırı düşmek” gerekçeleriyle suçlanan Ok’a, mitingden fotoğraflar gösterildi.
İfadesinde söz konusu mitingin bir CHP mitingi olmadığını söyleyen Ok, bahsi geçen broşürün ise Manisa’daki "Hayır"bloğuna ait bilgilendirme broşürü olduğunu vurguladı.
İfade verme işleminin hemen sonrasında açıklama yapan Şube Başkanı, “Bu tablo, AKP’nin Manisa’daki 'Evet'oylarını yetersiz bulmasından kaynaklanıyor” ifadelerini paylaştı.
MEMUR SEN’E SİYASET SERBEST
Yaşanan olayın ardındanEğitim İş Merkez Yönetim Kurulu da bir açıklama yaparak, “Demokratik bir ülkede, kritik bir halk oylaması öncesinde her demokratik kitle örgütü; fikrini belli etme ve yayma hakkına sahip olsa da; belli ki Yeni Türkiye’de AKP, kendisine muhalif olanlara bu hakkı tanımayacaktır” dedi.
“Memurların siyasi partiler konusunda taraf olmaması ilkesine aykırı düştüğümüze dair suçlama; neredeyse her mitinginde kamu emekçilerini zorla meydan meydan gezdiren bir iktidar varken bize yöneltilmiştir” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Memur Sen’in şehir şehir gezerek "Evet"mitingleri düzenlediği hatırlatıldı. Açıklamada Cumhurbaşkanı’nın referandum sonrasındaki konuşmasına atıfta bulunularak “Kimler kucaklandı bilemeyiz ama biz sadece samimiyet ve adalet bekliyoruz.” denildi.
İşte o açıklama:
VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIK ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ!
Basına ve kamuoyuna;
Demokratik bir ülkede, kritik bir halk oylaması öncesinde her demokratik kitle örgütü; fikrini belli etme ve yayma hakkına sahip olsa da; belli ki Yeni Türkiye’de AKP, kendisine muhalif olanlara bu hakkı tanımayacaktır.
18 Mart’ta Manisa’da Manisa Barosu’nun, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği’nin ve daha birçok demokratik kitle örgütünün katılımıyla gerçekleşen “hayır” mitinginin ‘hesabı’, aylar sonra sorulmak istenmiştir.
Manisa İl Başkanımız Cem Ok, Manisa Başsavcılığı’na çağılarak, “İzinsiz seçim broşürü dağıtmak” ve “memurların siyasi partilerde taraf olmaması ilkesine aykırı düşmek” gibi suçlamalara karşı kendisini savunmak zorunda kalmıştır.
Ancak Referandum sürecinde, Lafı dolandırmadan tavrını belli eden, iradesini “hayır”dan yana koyan sendikamız, kararlılığının yine altını çizmiştir.
“MEMUR, SADECE AKP’Lİ OLABİLİR” İLKESİ!
İfadesinde her demokratik kitle örgütü gibi, kendi örgütünün de referandumda görüş bildirmeye hakkı olduğunu ve bu hakkı kullandığını belirten şube başkanımız, bağlı olduğu sendikamızın görüşünü net biçimde ilan ettiğini, kendisinin de bu görüşü aktardığını vurgulamıştır.
Söz konusu suçlamalar ise rahmetli Aziz Nesin’in eserlerinde konu aldığı absürtlükleri anımsatmaktadır. Zira;
Memur-Sen’in şehir şehir gezerek “EVET “kampanyası yaptığı unutulmuş olacak ki söze konu soruşturma gündeme gelmiştir.
İzinsiz dağıtıldığı iddia edilen seçim broşürü, Manisa’daki ‘hayır’ bloğuna ait bilgilendirme broşürüdür.
“Memurların siyasi partiler konusunda taraf olmaması ilkesi”ne aykırı düştüğümüze dair suçlama; neredeyse her mitinginde kamu emekçilerini meydan meydan zorla gezdirenbir iktidar varken bize yöneltilmiştir.
ÜSKÜDAR’I GEÇEN AT, MANİSA’YA GELDİ
Görünen o ki, referandum öncesinde bunun partiler arası bir oylama değil, sisteme dair bir seçim olduğunu ileri süren iktidar, köprüyü geçene kadar beklemiş ve atı alan Üsküdar’ı geçtikten sonra “hayır” diyenleri başka bir partiye mensup olmakla itham etmeye başlamıştır.
Bu skandalın, AKP öznelerinin “evet” oylarından memnun olmadığı Manisa’da olması da, o büyük mitingden bir tek sendikamızın ifadeye çağırılması da elbette tesadüf değildir.
Her zorluğa, baskıya, şehirde bilerek çıkarılan gergin atmosfere rağmen sendikamızın tavrını net biçimde ifade eden İl Başkanımız Cem Ok’a elbette sahip çıkıyor ve demokratik tutumumuzu tehdit olarak görenlere VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIK ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ!
Bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın referandum sonrasında yaptığı konuşmada verdiği “oyunun rengi ne olursa olsun herkesi kucaklayacağı” sözünü hatırlatıyoruz. Kimler kucaklandı bilemeyiz ama biz sadece samimiyet ve adalet bekliyoruz.
KAYNAK: Odatv.com
Editör: TE Bilişim