"Ege'deki fayların hepsi 7'lik deprem üretebilir. Bu depremler de İzmir'i yıkar" diyen Şengör olası İstanbul depremi için de ""İstanbul'da deprem olacağı kesin. Fakat ne zaman olacağı belli değil. Biliyorum diyen yalan söylüyor. Gayet açık, kimse bunu bilemez" yorumunda bulundu.
Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı’nın sunumuyla ekrana gelen Teke Tek programına Prof. Dr. Celal Şengör konuk oldu. Ege Denizi’nde meydana gelen depremlerin masaya yatırıldığı programda, Prof. Şengör çarpıcı tespitlerde bulundu.
Deprem olduğu zaman bilgisi olmayanların hemen ekrana çıkarlığını belirten Celal Şengör, vatandaşın da yanıltığını söyledi. “Deprem kırılma olayıdır, aylar öncesinden tahmin edilemez.” diyen Şengör, bölgedeki fay hatlarını tek tek anlattı. Ege Denizi’nde meydana gelecek yeni bir depremde İzmir’in büyük hasarlar alabileceğini söyleyen Celal Şengör, İzmir’in içerisinden geçen faylara dikkat çekerek “Ege’deki fayların hepsi 7’lik deprem üretebilir. Bu depremler de İzmir’i yıkar.” dedi.
Editör: TE Bilişim