Reina saldırganının uzun bir zaman kiralık evde yaşadığının ortaya çıkması ardından gözler emlakçıların aldıkları güvenlik önlemlerine çevrildi. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanın Bahattin Akyüz, kiracıların kimlik bilgilerinin emniyete verilmesi gerektiğini söyledi.
Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, meslektaşlarına ev kiralarken dikkat etmeleri gerekenleri açıklayarak, "Emlakçıların ilk olarak yapması gereken kontratı yaparken evli ve bekarların kimlik bilgisini almalılar. Ev kiralayanlar Suriye vatandaşı da olabiliyor. Onların da pasaport fotokopilerini almaları lazım" dedi.
EVLERİ REFERANS İLE KİRALAYIN
Emlakçıların evi kiraladıkları kişileri mutlaka görmesi gerektiğini ifade eden Başkan Bahattin Akyüz, "Kişileri görerek, bakarak ev kiralanması lazım. Ayrıca referanslı ev verilmesi gerekiyor. Ev tutacak kişinin referansı olmalı. Emlakçıların şüphelendiği kişilere ev vermemesi lazım" diye konuştu.
KİRACILARIN KİMLİK BİLGİLERİNİ EMNİYETE BİLDİRİN
Bahattin Akyüz, "Emniyete bir duyuruda bulundum. Bütün kiralık evlerle ilgili çağrı yaptım. Emlakçılar kiracıların kimlik bilgilerini emniyete teslim etmeliler. Emniyet gerekli araştırmaları yapar. Evin kiralanmasından önce emlakçılar kişlerin hal ve hareketlerine bakmalı. Bu kişiler kendilerini açık ediyorlar. Özellikle dışarıdan gelenlere çok dikkat edilmeli" dedi.
"PARANIN GÖZÜ TATLI AMA..."
Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz son olarak şöyle konuştu, "Genellikle İran'dan, Irak'tan, Suriye'den ve Sudan'dan gelen çok var. Suriyeliler kamplarda serbest duramıyor, bu nedenle ev kiralıyorlar. Şehir içine girip yanlış işler yapıyorlar. Biz seminerlerde bunlar için uyarıyoruz. Emlakçılarımıza bildirimler yapıyoruz. Paranın gözü tatlı. Mal sahipleri de fırsatçılık yapıyor. Emlakçı aldığı paraya bakıyor, mal sahibi 'evim boş kalmasın' diyor. Burada fırsatçılık var. Biz hep uyarıyoruz. Bu tür durumlarda paranın ikinci planda olması gerekir"

ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim