AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, alkol yasasında yapılan düzenlemeyi muhalefet olsun diye eleştiren gazetelerin olduğunu belirterek, "Biz alkolü yasaklamadık. Anayasanın 58. maddesinin gereğini yerine getirdik. Biz aileler akşamları da huzurlu bir şekilde parkta oturabilsinler, gençlerimiz alkol belasına bulaşmasınlar, okusunlar ve Türkiye'nin geleceğini inşa etsinler diye alkol yasasındaki düzenlemeyi yaptık" dedi.
Bazı basın yayın kuruluşlarının 2013 yılında yeniden düzenlenen alkol yasası üzerinden AK Parti'ye eleştirilerde bulunduğunu ve böylece okurlarına şirin görünmeye çalıştığını aktaran AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, alkol yasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Alkolü yasaklamadıklarını, Anayasanın 58. maddesini yerine getirdiklerini kaydeden Özdağ, "Biz ne şarap ne de rakı fabrikasını kapattık. İçki alım ve satımını da, içilmesini de yasaklamadık. Biz akşam 22.30'dan sonra bir öğrencinin elinde bira şişesiyle veyahut başka bir vatandaş rakı şişesiyle sokaklarda dolaşmasın istiyoruz. Biz insanlar ailesiyle birlikte rahatlıkla geç saatlerde de olsa dolaşabilsinler diye bu düzenlemeyi yaptık. Eskiden akşam ellerinde alkol şişesiyle parkta oturuyorlar içki içiyorlardı. Aileler de huzurlu bir şekilde bu parklara gidemiyor ve tedirgin oluyordu. Biz bunun önüne geçtik. Bu parklar ve sokaklar sadece alkol alanların değil 78 Milyon insanımıza aittir. Akşam 22.30'dan sonra içmek isteyen ise evine gider içer. Biz kimseyi evinde ‘neden evinde alkol alıyorsun' diye hesaba çekmedik" diye konuştu.

"BİZ KAFASI GECE GÜNDÜZ KIYAK NESİL YETİŞSİN İSTEMİYORUZ"
Devletin görevinin vatandaşlarını kötü alışkanlıklara sürüklemek değil o kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu vurgulayan Özdağ, "Anayasa'nın 58. maddesi, 'Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır' diyor. Yani biz ne yapmışız, Anayasa'nın 58. maddesini yerine getirmişiz. Biz Anayasa'nın 58. maddesini görmezlikten mi gelseydik. Gençlerin kötü alışkanlıklar kazanmasına göz mü yumsaydık. Devlet insanını, gençliğini kötülüklerden, kötü alışkanlıklardan korumak, kurtarmak için var. Alkol yasası düzenlemesi ilk defa Türkiye'de yapılmadı. Dünyanın neresine giderseniz Amerika'da da Batı'da da bütün bu uygulamalar var. İçebileceğiniz yerler her şey bunlar da belli. Biz kafası gece gündüz kıyak, sormayan, sorgulamayan, okumayan, araştırmayan boş bir nesil yetişsin istemiyoruz. Biz tam tersi soran, sorgulayan, araştıran, okuyan, ilimle, fenle, teknolojiyle daha çok buluşan nesiller yetiştirmek, tam donanımlı insanlarımız olsun istiyoruz. Unutmayalım ki bir çivi bir nalı, bir nal atın ayağını, atın ayağı bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit de bir ülkeyi kurtarır" dedi.
Editör: TE Bilişim