Transfer çalışmalarını Perovic'in transferinden olumsuz yanıt alan Manisaspor, şok bir ismi Manisa'ya getirdi. Yakın dönemde geçen sezon Akhisar Belediyespor'da da forma giyen Lomana Lualua yönetimle görüşmek üzere Manisa'ya geldi. Oyuncuyla yüksek ihtimalle maç başı ödemeye yönelik bir sözleşme yapılacağı öğrenilirken, yönetimin Eneramo'nun ardından futbol kariyeri bitmek üzere olan 36 yaşındaki futbolcuyla anlaşacağı duyulunca tepkiyle karşılaştı.
YENİ ENERAMO OLABİLİR
Manisaspor yeni bir Eneramo hikayesine başlamak üzere. Sezon başında transfer yasağının açılmasıyla son günlerde takıma katılıp, hiç katkı veremeyen Eneramo gibi bir transfer daha yola çıktı. Geçen sezonu Akhisar Belediyespor ve Şanlıurfaspor'la geçirip, bu sezon tek bir resmi maça çıkmayan Lomana LuaLua Manisa'ya getirildi. 36 yaşındaki oyuncunun yönetimle görüştüğü ve maç başı ödemeye yönelik bir sözleşmeye imza atmak için Manisa'ya geldiği öğrenildi. Perovic transferinin olmamasının ardından forvet arayışına giren Tarzan'da, 36 yaşındaki sakat LuaLua'nın ne kadar katkı vereceği tartışması hemen alevlendi.
BU SEZON MAÇI YOK
Türkiye'ye geldiği 13-14 sezonunda adından çok söz ettiren LuaLua, ilk sezonunu Karabükspor ve Çaykur Rizespor formalarıyla geçirmiş ve 25 maçta 7 gol atmıştı. Ardından 14-15 sezonunun devre arası Akhisar Belediyespor'a gelen tecrübeli oyuncu, o sezon Akhisar formasını 14 kez terletti. Geçen sezonun devre arasında takımdan sakatlığı sebebiyle Urfa'ya gönderilen Lualua, 31 maçta forma giymişti. Bu sezon tek bir maça dahi çıkmayan 36 yaşındaki bir futbolcuyla, transferin kapanmasına günler kala anlaşma yapılacağının duyulması şaşkınlık yaratırken, taraftar soruyor; Mertan, Bahattin ve Gökdeniz'den fazla neyi var? Buna karşın transfer hareketlenmesi durmuyor.
Editör: TE Bilişim