Sergen Yalçın yönetiminde iki şampiyonluğu birden yakalayan Beşiktaş bu sezon ligde ve Avrupa’da istenileni bugüne kadar veremedi. Ligde son iki haftada Altay ve Başakşehir’e yenilen Beşiktaş, Salı akşamı sahasında UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubunda Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’a 4-1 yenildi. Ağır yaralı Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın farklı mağlubiyet sonrası “İşler iyi gitmiyor” diye acı itirafta bulundu. Şampiyonlar Ligi seviyesi için kolay goller yediklerini söyleyen Yalçın “Beklediğimiz bir skor değildi. Bu kulvar zor kulvar. Hataları affetmiyorlar. Çok pozisyon yakaladık. Biraz şans golleri yedik. Takımımın iyi oynadığını düşünüyorum. Galatasaray maçını kazanıp normale dönmek istiyoruz” dedi.

Kupada Dortmund’a 2-1, Ajax’a 2-0 yenilen Beşiktaş sahasında Sporting Lizbon’a da farklı mağlup olunca Avrupa defterini kapatmak ile karşı karşıya kaldı. Mucizeler olmazsa kartal Avrupa’ya veda etti diyebiliriz. Sporting Lizbon karşısında baskılı başlayan Beşiktaş Ghezzal kanadını sık sık kullanırken taraftarlarına heyecan verdiği anda kornerden 15. dakikada bir gol yedi. 24. dakikada Larin ile karşılık verdi. Ama sevinci kısa sürdü. Portekizli Coates ilk golde attığının bire bir kopyasını ikinci kez Beşiktaş ağlarına atınca taraftarlarını üzdü. Ardından penaltı golü, maçın sonunda gelen dördüncü gol kartalın Avrupa’da dibe vurduğunun işaretini verdi. Devler ligi arenasında Beşiktaş bir büyük takıma yakışmayan goller yedi. Duran topların her takım için tehlike yarattığı gerçeğini biliyorum. Ama aynı golleri fotokopi gibi yemek geçen sezonun iki kupalı Beşiktaş’ına hiç ama hiç yakışmadı. Beşiktaş’ın savunması Başakşehir maçında olduğu gibi Avrupa maçında da kötüydü.

AYDIN BESEN’İ BULAMADIM

Dün sabah erken kalktım. Saat 06.30’u gösteriyordu. Beşiktaş’ın mağlubiyeti üzerine her sabah erken kalkıp Söğütaltı Kahvesinde olan Aydın Besen’i görmek için evden çıktım. Gazete aldığım market açılmıştı. Erdoğan bey günlük gazeteleri yerleştiriyordu. Söğütaltı Kahvesine gittim. Başında şapkası ile oturan 50 yıllık dostum Aydın Besen kahvede yoktu. Her sabah beraber oturduğu arkadaşlarına sordum. Gelmedi dediler. Bu saatten sonra gelmez denince sabah çayını bile içmeden Erdoğan kardeşimden yerli ve ulusal gazetelerimi alarak eve gittim. Beşiktaş maçının değerlendirmesini nasıl yaptıklarını görmek için dün ilk defa gazetelerimi spor sayfalarından okumaya başladım. Gördüğüm başlıklar şunlardı “Beşiktaş ağır yaralı” “Kartalın dünyası karardı” “KARTAL DİBE VURDU” gibiydi. Skora göre atılan başlıklardı ve doğrusunu gösteriyordu. Beşiktaş Avrupa rüyasında iyi sinyaller verememişti. Üç maçında kaybedip puan cetvelinde sonuncuydu. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a maç sonrası taraftar destek verdi. Yalçın da saha ortasına gelerek taraftarlarını selamlarken çok üzgün görünüyordu. Reklamların güler yüzü Sergen Yalçın Beşiktaş Teknik Direktörü olarak sezon başında hesapta olmayan olumsuzluklarla karşı karşıya kaldıklarını Süper Ligde oynayacakları Galatasaray derbisine değinerek “Derbiler her zaman önemlidir. Pazartesi günü oynayacağız. Yeterli dinlenme süremiz var. En iyi şekilde hazırlanıp normal durumumuza dönmek istiyoruz. Takımıma güveniyorum. En kısa zamanda her şey düzelecek” mesajını Beşiktaş camiasına veriyordu. Pazartesi Beşiktaş ile oynayacak olan, Avrupa Liginde 4 puanla lider durumda olan Galatasaray bugün Moskova’da Lokomotiv ile saat 22.00’de karşı karşıya gelecek. Bakalım bu gece aslanlar Moskova’da kükreyecek mi yoksa donacak mı?