Bu haftaki yazım tek bir konuyu barındırmasa da ortak noktası çocuklar. Çocuklar dendi mi benim için akan sular durur, iyide de kötüde de. En çok anlaştıklarım olması da onlara verdiğim önemden sanırım. İki erkek çocuk sahibi olmam en büyük etken bunda. Bana çok büyük tecrübe kazandırıyor sonuçta.

Güzel haberler alınca çok mutlu oluyorum, kim olmaz ki? Hele ki çocukların da içinde olduğu başarı haberleri beni çok mutlu ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Liselere Giriş Sınavı'nda Ali Riza Çevik Ortaokulu'ndan iki öğrencinin soruların tamamını doğru yanıtlayarak tam puan alması okulum adına beni çok sevindirdi. Büyük bir başarı. Manisa genelinde devlet ve özel okullar arasında zirveye kuruldu Utku ve Yavuz'un bu başarısıyla Ali Riza Çevik Ortaokulu. Burada söz etmeden geçemeyeceğim. Bu başarıyla gurur duyan bir kurum daha var. Manisa Büyükşehir Belediyesi Etüd Merkezi. İki öğrenci de okulda edindikleri bilgilerini MABEM'de pekiştirdiler. Hem Ali Riza Çevik Ortaokulu hem de MABEM haklı olarak gurur ve mutluluğunu yaşıyorlar.

Sonuçlar açıklandıktan sonra birçok öğrenci velisi beni arayarak çocukların özel ders alıp almadıklarını, aldılarsa hangi derslerden, kimden ders aldıklarını sordular. Tabii ki burada isim veremeyeceğim. Ama şunu söyleyeyim çocuklar öyle deli gibi, kendilerini her şeyden soyutlayarak bir sınav stresine girmemişler. Okulda düzenli ders çalışma, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle sistemli bir çalışma yapmışlar. İki öğrenciden Utku ile ilgili daha bilgi sahibiyim oradan biliyorum. Hafta sonu sinemaya da gitmiş, arkadaşlarıyla gezmiş, sınava gireceğim diyerek hayatını köklü değiştirmemiş. Ama Utku bilinçli ve kendine güvenen bir birey olarak sorumluluğunu bilmiş. Nasıl mı? Zamanı geldiğinde bilgisayarda oyun oynamayı bırakmış, gerektiği kadar anlayacağı şekilde soru çözmeye başlamış. Hatta kendi akıllı telefonunu babasının telefonuyla değiştirmiş kendiliğinden, kimse uyarmadan. Sonrasında başarı öyle güzel bir şekilde gelmiş ki, aynı sınıfa aynı sıraya uğramış, okul dışında özel hayatlarında da arkadaş olan bu iki çocuğumuz sınavda birinci olarak ailelerini gururlandırmış. Sınav sürecini rahat bir şekilde geçiren Utku ve Yavuz'un şimdi tek düşüncesi açıklanacak sonuçlarla Galatasaray Lisesi'ne girebilmek. Tek derdiniz bu olsun be çocuklar sizi bekleyen güzel bir hayatın başlangıcında.

BİR BÜYÜK BAŞARI DA MANİSA BBSK U14 TAKIMINDAN

Bir başka başarı öyküsünü de Manisa Büyükşehir Belediyespor 14 yaş takımı yazdı Kastamonu'da. U14 Türkiye Şampiyonası 4'lü finalinde rakiplerini geçerek kulüp tarihinde bu kategoride ilk kez bir şampiyonluk kazanıldı. Bu başarı tabii ki tesadüf değil. Çocukların yeteneği, takımın ilk oluşumundan bugüne kadar emek veren hocaları, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün ve Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan'ın maddi-manevi destekleri hepsi bir bütün olarak başarıyı getirdi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ve inanıyorum bu başarıları artarak devam edecek.

ŞAŞIRMAYIN BU KADAR

Manisa BBSK ile ilgili yazdığımı görenler belki biraz şaşkınlık yaşayabilirler. Bilenler bilir ayrıntısını, buradan şu kadarını yazacağım. 8 yıldır kulüp bünyesinde bulunan oğlum kulüpten ayrıldı. Ve inanıyorum ki yeni güzel bir başlangıç bekliyor oğlumu. Birçok insan bu duruma benden çok şaşırsa da futbol terbiyemiz ve kültürümüz olduğundan takılı kalıp problem etmeye gerek yok. Geleceğe, güzel şeylere bakıyoruz. Oğlum ayrıldı diye Manisa BBSK'nın başarısının yanında olmayacak değilim. Sapla samanı hiçbir zaman karıştırmadım karıştırmam. Bir kişiyi veya bir olayı genele mal etmem, huyum değildir. Hem mesleğim hem de kişiliğim gereği yazılarım devam eder çocukların faydası için, çocukların başarıları için.