Kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında üreticilere desteğini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çiftçilere 1000 ton gübre desteğinde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla başlayan gübre desteği, Gördesli üreticilerle devam etti. Proje kapsamında Gördes’te de düzenlenen törenle 621 üreticiye 130 ton gübre dağıtılmaya başlandı. Törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, MHP Gördes İlçe Başkanı Abdürrazik Yonat, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Dilcan, Gördes Muhtarlık Hizmetler Sorumlusu Hüseyin Yılmaz, Şube Müdürleri, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı. Proje hakkında teknik bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Bu proje kapsamında yüzde 50 hibeli olarak 1000 ton gübreyi üreticilerimize teslim ediyoruz. Bu proje sadece tek yıllık bitki üretimleri ve yem desteği için düşünülmüştür. Özellikle temel gıda üretiminde önem arz eden arpa, buğday, nohut, fasulye ve sebze üretim alanlarına ve belli bir miktar arazinin altında arazi varlığına sahip üreticilerimiz için planlanmıştır. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ve bizim de temel prensibimiz küçük ve orta ölçekli üreticilerimizi desteklemek. Belli bir arazi miktarının üzerinde arazi varlığı bulunan çiftçilerimize maalesef katkı veremiyoruz” dedi.

“TEMEL GIDA ODAKLI DESTEKLEME POLİTİKASI YÜRÜTTÜK”

Manisa’nın çok önemli bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Daire Başkanı Yılmaz Usta, “5 milyon dekardan fazla bir arazide üretim yapılıyor. Bu arazinin önemli bir kısmı da dikili tarım. Bütün alana bu şekilde destekleme imkanı yapmak mümkün olmadığı için belli kriterler koymak zorundayız. Bu amaçla da gıdaya arz, gıda güvenliği ve gıdaya erişilebilirliğin daha sağlam temellerde sağlanabilmesi amacıyla temel gıda odaklı bir destekleme politikası yürüttük. Bu nedenle o üreticilerimiz bizlere gönül koymasınlar. Onlara da zeytin kasası, üzüm sepeti ve biyoteknik mücadele gibi destekleme çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERGÜN’ÜN SELAMLARINI İLETTİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Böylesine mübarek bir günde gübre dağıtım töreni vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Son yıllarda yaşamış olduğumuz pandemi süreci ve yakın coğrafyamızda devam eden savaş durumu, küresel ısınma, ekonomik krizler gibi durumlar bütün dünyaya tarımın, kırsalın, hayvancılığın ne kadar olmazsa olmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Bizler de kurulduğu günden bugüne Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde her zaman çiftçinin yanında olan bir belediyeyiz ve bununla da gururluyuz. Başkanımızın talimatı ve Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışıyla geçen yıl 70 milyonluk rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Bu destekten de aslan payını alan ilçelerimizin başında Gördes yer alıyor” diye konuştu.

“PROJELER ARTARAK DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde 2023 yılı için 122 milyon liralık dev bir bütçenin kırsal kalkınmaya ayrıldığını kaydeden Öztozlu, “Geçen yıl yapmış olduğumuz projeler bu yıl da fazlasıyla artarak devam edecektir. Yılının ilk gününden son gününe kadar projelerimiz aralıksız olarak sürecek. Toplam 10 milyon 700 bin liralık bütçeyle 1000 ton gübreyi 4 bin 877 üreticimize dağıtacağız, toprakla buluşturacağız. Akabinde toplam 500 tane damızlık koç ve 50 adet tekenin dağıtımına ara vermeden devam edilecek. Gördes’te bugün 621 üreticiye 130 ton gübre verilecek. İnşallah hasadınız bol ve bereketli olur” dedi.

“CENGİZ BAŞKAN VE BÜTÜN EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise, “Daha önce de bu tür toplantıları Gördes’te birkaç defa gerçekleştirdik. Ben de katılma fırsatı buldum. Her defasında Büyükşehir Belediyemiz’den çiftçimize verilen desteklerle ilgili olarak Gördes’e pozitif ayrımcılık yapılması konusunda kendilerinden destek istedik. Bu anlamda başta Cengiz Başkanımız olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum. Gördes’e gereken ayrıcalığı, desteği gösteriyorlar. Emeklerine sağlık. Teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hem sera konusunda, fidan konusunda ve gübre konusunda Gördes’te bu organizasyonun yapılması bizler için bir ayrıcalık. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından üreticilere gübreleri teslim edilmeye başlandı. HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz