Salı günü öğlen saatinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i Anemon Oteller zincirinin Onursal Başkanı İsmail Akçura ile ziyaret ettik. Başkan Çelik ve İsmail Akçura’nın aralarında geçen güzel sohbeti izledim. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik bizlere 2022 yılında çalışmaları süren ve biten projeler hakkında bilgi verdi. Eski Adliye lojmanları bölgesinde yapılacak Millet Kıraathanesi ve Gençlik Merkezi projesini hayata geçirecek olan firma ile sözleşme imzalandığına dair detaylı bilgi veren Başkan Çelik “Temel atma töreni kısa zamanda atacağız” dedi.

BAŞKAN ÇELİK 2022 YATIRIMLARINA BAŞLADI

Şehzadeler kentine değer katan proje yatırım ve hizmetleri bir bir hayata geçirmeye devam eden Şehzadeler Belediyesi projelerine bir yenisini daha ekliyor. Başkan Ömer Faruk Çelik 16 milyon 36 bin liralık bedelle hayata geçirilecek olan Millet Kıraathanesi ve Gençlik Merkezi ile ilgili olarak “Öğrencilerimizin, gençlerimizin gelip kitap okuyacağı, ders çalışacağı gençlik merkezindeki etkinlik ve kurslardan istifade edebileceği şehrin merkezinde yürüme mesafesinde güzel bir tesis olacak. Zemin katta 444 metre karelik bir kütüphanemiz olacak. Bu kütüphanemiz okulların açık olduğu dönemde 24 saat halkımıza hizmet verecek şekilde açık olacaktır. Kitap okumak isteyen vatandaşlarımız, ders çalışmak isteyen öğrencilerimiz, araştırmacılarımız buradan istifade edebilecekler. Millet Kıraathanesinden istifade eden vatandaşlarımıza ikram alanında çorba ve çay servisi ücretsiz yapılacaktır” dedi.

GENÇLİK MERKEZİNDE NELER VAR?

Proje hakkında bilgilendirmeye devam eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Birinci katta 720 metrekare alanda gençlik merkezi olacak. Burada 14 sınıfımız ve atölyemiz yer alacak. Liselere hazırlanan öğrenci kardeşlerimiz için düzenleyeceğimiz kurslar ile vatandaşlarımıza yönelik düzenleyebileceğimiz meslek edinme kurslarımız bu sınıf ve atölyelerimizde verilecektir. Tüm binanın merkezin doğalgazlı ısıtma sistemi ve klima ile soğutma sistemi olacaktır. Kütüphanenin mekanik havalandırma sistemi de olacak. 942 metre karelik bahçe alanında jeneratör yerleşimi ve otopark ile peyzaj çalışmalarımız olacaktır” dedi. Güzel ve verimli bir görüşme yaptım. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bu hafta sık sık yapılacak hizmetlerinin basın açıklamalarını da izleyeceğim.

HASAN ÇOKSÖYLER

Bu arada Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e veda edip Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in yanında otururken kapı tıkladı. Baktım benim balıklardan sorumlu devlet bakanım Hasan Çoksöyler. Birlikte oturduk sohbet ettik. Hasan Çoksöyler Nisan ayına kadar Manisa’da kalacağını söyledi. Kadim dostum Arnavut inatlı Hasan Çoksöyler kışı Manisa’da geçirip ilkbaharda Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’daki yazlığına geçecek. Vakti olursa Hasan Çoksöyler ile bir araya geleceğiz. Balıkların boyları büyüdü.

ANIT KAFE SOFRA LEVENT

Manisa’nın göz bebeği TÜRKSAT 3A frekans 12685’den yayın yapan Manisa TV’nin Genel Müdürü Cihat Taysi ile yıllar sonra Anıt Kafeye gittim. Sofra Levent ve Hayri’ye önce sitem ettim. Sonra Levent ile son durumu görüştüm. Bundan sonra Sofra Levent Anıt Kafede işletmenin başında olduğunu söyledi. Bu arada Sakallı Nusret’in de kulaklarını çınlattık.

Salı akşamı Ahmet Çiftçi ve Yenal ile beraberdik. Fenerbahçe’nin tek kale oynadığı ve kupadan elenişine gerçekten üzüldüm.