Sağlıklı yaşama dönünce sonbaharın sarı sarı yapraklarını dökmeye hazırlandığı günlerde Kuşadası’na gittim. Sahilleri dolaştım. Denize giren yerli ve yabancı turistleri seyrettim. Kuşadası’nda turizm mevsiminin devam ettiğini gördüm. Kuşadası merkezin sahilleri güneşin ısısından yararlanmak için dolup taşan yerli turistleri seyrettim. Kuşadası sahilinde belediyenin yaptığı kafede denizi ve Kuşadası yazının önünde hatıra fotoğrafı çektirenleri izledim. Güneş ve deniz Kuşadası Davutlar Güzelçamlı ve Dilek Yarımadasında tatil yapmaya bu mevsimde de müsait. Ne zamana kadar belki bir hafta belki de iki hafta Kuşadası’nda denize girilebilir ve güneşlenecek hava şartları meteorolojiyi göre görünüyor.

DOSTLAR DOSTLAR

Kuşadası’nda Mustafa Tatar dostum yıllardır oturuyor. Bende evde tatil planları yaparken beni aradı. Mustafa Tatar “Arkadaşlarla toplanacağız. Buyur gel” dedi. Birden bire heyecanlandım. 3 aydır Manisa’dayım. Ara sıra evden çıkıp Söğütaltı Kahvesine gidiyorum. Çapala Mehmet, Aydın Besen, Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan ile akşamüstleri sohbet edip eve dönüyorum. Sıkılmış haldeyim. Eşim Nermin Hanıma “Benim valizimi hazırla Kuşadası’na gidiyorum” dedim. Nermin Hanım da “Bir hafta gez. Bende Sinem’e ve arkadaşlarıma gideceğim” dedi. Valizimi aldım arabama atladım. Ver elini Kuşadası.

Kuşadası’nda Mustafa Tatar ile sahilleri dolaşmaya başladık. İdareciler Sitesinin yanında kafeye oturalım derken bir tanıdık yüzle karşılaştım. İzmir’in gökdelenlerini inşa eden Folkart firmasının sahibi Murat Sancak’ın danışmanı Sabah Gazetesinin İzmir Temsilciliğinde beraber çalıştığım Ünal Ersözlü ile karşı karşıya geldik. Birbirimize sarıldık. Uzun süredir Ünal Ersöz ile karşılaşmamıştık. Mustafa ve ben Ünal Ersözlü ile eski günleri andık. Medyanın durumunu konuştuk. Ayvalıklı gazeteci dostumuz Cevher Kantarcı’yı aradık. Sohbet sohbeti açtı vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Ünal Ersözlü ile Deniz Restoran’da buluşmak dileği ile vedalaştık. Kuşadası’nda bir haftaya yakın kaldım. Davutlar Güzelçamlı’da yaz kış oturan Manisalı dostum Hasan Çoksöyler’in yanına Mustafa Tatar ile gittik. Çoksöyler’in keyfi yerinde Allah daha iyi etsin yalnız Hasan Çoksöyler’in huyu suyu Güzelçamlı’da değişmiş. Bizimle sohbet ederken yine misafirleri vardı. Çoksöyler misafir sever.

Kuşadası’nda dostlarla keyifli günler geceler geçirdik. Mustafa Tatar’ın evinin yanına İzmir’den ikimizin de yakından tanıdığı Hürriyet Gazetesinin dağıtım sorumluluğunu bir zamanlar üstlenen yılların eskitemediği Levent kardeşimiz taşınmış. Kendisi bizlere gazete başbayiliği yaptığımız yılları Mustafa Tatar ile birlikte tekrar yaşattı. Levent kardeşimiz kendisi hayat dolu yaşamayı gezmeyi ve eğlenceyi sever. Mustafa Tatar’ın maç izlediği gün ben Levent ile Kuşadası sahilinde oturduk. Geçmişteki günleri ve arkadaşlıkları konuştuk. Kuşadası sahilinde Güvercin Adasına bakarak güneşin batışını seyrettik. Levent kardeşim “Abi burada da bir evin var. Mustafa abi de olduğu gibi bende de kalabilirsin. Yalnız yaşamaya alışıyorum” dedi. Dostluklar önemli. Mustafa gibi Levent’te iyi bir arkadaşım. Yıllar sonra Kuşadası’nda beraber olduk. Canım sıkıldıkça Kuşadası’na gideceğim. Hayat yaşamaya değer.