Hafta sonu Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’da sonbaharın son günlerini yaşadım. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını Kuşadası’nda Mustafa Tatar’la birlikte izledik. Turizm sezonu Güzelçamlı’da sona ermiş. Hasan Çoksöyler’in misafirlerini ağırladığı deniz kenarındaki otel kapanmış. Balıkçı barınağındaki kafede pılısını pırtısını toplamış Güzelçamlık’a elveda demiş.  Mustafa Tatar ile tekaçık yer olan Nazilli Pidecisi’nin de pidelerimizi yedik, deniz kenarında çaylarımızı içtik. Hava fena değildi. Tek tük de olsa denize girenleri gördüm. Güzelçamlı kabuğuna çekilmiş, bana göre geleceksezonu bekliyor.

Mustafa Tatar ile 29 Ekim günü Kuşadası’nı gezdik. Her yer Atatürk ve ay yıldızlı bayrağımızla donatılmış. Beni Mustafa Tatar devlet hastanesinin altındaki kafeye götürdü. Her taraf cıvıl cıvıldı. Meğerse Atatürk Kuşadası’na gelince buradan kuşbakışı seyretmiş Kuşadası’nı. Kuşadası Belediyesi de Cumhuriyet Bayramı’nı güzel organize etmiş. Fener alayı gösterilerinin yanı sıra Candan Erçetin’in Cumhuriyet kutlamaları için verdiği konser harikaydı.

Dün Manisa’ya döndüm. Fikret Taşçı aradı beraber olmak için.Fikret kardeşimle Cumartesi günü beraber olmuştuk. Manisalıların gittiği Mustafa Güres’in Kordon’daki balık restoranında kendisi ile uzun uzun görüştük. Yeni bir düzen kurma çabasında, bundan sonra Fikret Taşçı ile beraberliğimiz fazlalaşabilir.

Bugün Ekim’in sonu, Kasım ayı yerel seçimlerin start verileceği ay gözüküyor. AK Parti de belediye başkanlıklarına müracaat 5 Kasım’da başlıyor. Geçen hafta CHP’de hareketlilik vardı. Büyükşehir Belediye başkanlığı için Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek CHP’den aday adaylığı müracaatı yaptı. Ortalık birden bire karıştı. Çapala Mehmet’le durum değerlendirmesini Söğütaltı Kahvesi’nde yaptık. MHP’li Mustafa Karakaş, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, CHP Yunusemre Belediye başkan adayı Güngör Serdar Bozyaka vardı. Anladığım karadıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmamış son günü olduğu için. CHP Milletvekili Özgür Özel, Mimarlar Odası Başkanını apar topar aday olmaya ikna etmiş. Dün CHP İl Başkanı Semih Balaban önümüzdeki günler güzel şeyler olacak diyerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir ismin telaffuz edilmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Aslında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde adayların belirlenmesinde tam yetkiyi il başkanı Semih Balaban’a vermişti. Anlaşılan milletvekili Özgür Özel rahat durmuyor. İl başkanının yapacağı projelere çomak sokmaya çalışıyor. CHP bu. Herşey olur. CHP İl Başkanı Balaban, “Önümüzdeki günlerde güzel şeyler olacak” demiş ya ben onu biraz açayım. Manisa’da CHP, İYİ Parti, büyükşehir belediye başkanlığında ittifak yapacak ve ortak bir aday çıkaracak. AK Parti ve MHP’nin bilgilerine. Şimdilik Büyükşehir belediye başkan adayının ismi bende gizli kalsın.