Mübarek Kadir Gecesini Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Kula ilçesinde bulunan Tapduk Emre ve Yunus Emre türbesinde binlerce kişinin katıldığı iftar yemeğinde dualar ile geçirdim. Yunus Emre gönül sofrası ve Kadir Gecesi programına koronavirüs belasından kurtulan Kulalılar büyük ilgi gösterdi. İftar yemeğine 10 bine yakın katılım oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hanımların, gençlerin ve çocukların ilgisi çok büyüktü. Başkan Ergün çocuklara çeşitli hediyelerin yanı sıra bayram harçlığı da dağıttı. Başkan Ergün’e “Bayram harçlığı dağıtıyorsun bari ben de elini öpeyim” deyince bastı kahkahayı. Başkan Ergün “Bayram parası elli lira” dedi. Ben de “Beni kesmez başkan” dedim. Kula Belediye Başkanı Tosun’u ziyareti ile başlayan Kula programında Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım ve Ali Öztozlu, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler ve daire başkanları eşlik ettiler. Kula cadde ve sokaklarındaki esnafın da kandilini kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e esnaf büyük ilgi gösterdi. Çarşı esnafından ve Kula Esnaf Odaları Başkanı Ziraat Mühendisi Aytekin Şadan Başkan Ergün’e çiçek takdim ederken yaptıkları hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti. Ben de Kula sokak ve caddelerini Basın Danışmanı Göksel Topçu ve oğlum Gökmen ile birlikte dolaştım. Benim Kula’ya ilgim 1977 seçimlerinde milletvekili adayı olan Sümer Oral ile başlamıştır. Rahmetli Bekir Keleşoğlu, İsmail Şadan bana Kula’yı sevdirmişlerdi.

KULA’YA ERKEN GİTTİM

Çarşamba günü erken kalktım. Oruçlu halimle tıraşımı oldum. Takım elbiselerimi giydim. Söğütaltı Kahvesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Basın Danışmanı Göksel Topçu’yu beklemeye başladım. O sırada çeşitli sigorta şirketlerinin Manisa temsilciliğini yapan Murat yanıma geldi. “Başkan çok şık olmuşsun, mübarek kadir gününde nazar değmesin” diyerek ceketimin üzerine nazar boncuğu taktı. Göksel Bey geldi. Birlikte Kula’ya gittik. Benim için yıllar önce katıldığım Yunus Emre Kadir Gecesi koronavirüs tedbirleri nedeni ile yapılamıyordu. Tapduk Emre ve Yunus Emre gönül sofrası ve Kadir Gecesinin nasıl geçeceğini merak ediyordum. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile belediyede sohbet ettik. Kulalılar tuttuğunu koparmada hünerlidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den ilçelerine hizmet için taleplerde bulundu. Başkan Ergün de bayram sonrası bir Başkent çıkarması yaparak projelere kaynak sağlanması gerektiğini anlattı. Ve akşamüstü saat 18.00 sıralarında Tapduk Emre ve Yunus Emre türbesinin bulunduğu alana gittik. Türbe çevresine yapılan çevre düzenlemelerini izledim. AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı ve Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş geldi. Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya da oradaydı. Oturduk Başkan Ergün ile bol bol sohbet etme fırsatını buldum. Sonra hep birlikte türbeyi ziyaret ederek dualar okuduk. İftara yakın bir zaman kalmıştı. İftar alanına kurulan sofralar Kula ve çevresindeki vatandaşlar ile dolup taşmıştı. Nursel Hanım Kadir Gecesinde ve iftarda eksiklik olmasın diye sağa sola koşturup duruyordu. İftarımı Hüseyin Köroğlu’nun iftar sofrasında açtım. Daha sonra dualar ettik. İftar sofrasına on bin kişinin katıldığı yönünde bilgiler geldi. Organize dört dörtlüktü. İftarımı rahatlıkla açtım. Kadir Gecesi Kula’da muhteşemdi. Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Karaağaç ile döndüm. Çapala Mehmet ile Hatuniye Cami’sine de uğradık. Kadir Gecesi muhteşem kutlanıyordu.

Bugün MHP İl Teşkilatının iftarına yarın da AK Partinin iftar yemeğine davetliyim. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Sağlıklı, sıhhatli, huzurlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle.