Dün Başkent’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerelde Ankara, İstanbul ve bazı illerde yerelde ittifak yapabilmek için bir araya geldiği saatlerde büyükşehir belediye başkanlığı için Genel Merkez’de ismi geçen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le Kurşunlu Han’da bir araya geldik.

Başkan Danışmanı mimar Atilla Efendioğlu ve  Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de Kurşunlu Han’daki restorasyon çalışmalarının sona erdiğini gösteren Başkan Ömer Faruk Çelik’in yanındaydı. Kurşunlu Han’ın açılışı da haftaya Cuma günü yapılacak. Şehzadeler Belediyesi dün sekiz ay süren bir çalışma neticesinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı. Bu belge dün törenle Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e verildi. Çelik’de, “Çalışmada görev alan tüm arkadaşlarıma içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Büyükşehir belediye  başkanlığı için AK Parti Genel Merkezi’nde ön plana çıktığı  kulislerde konuşulan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e “Geçen hafta Ankara’daydınız.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığınız için Manisa çalkalandı. Ne diyorsunuz?” diye sordum. Başkan Ömer Faruk Çelik, “Ankara’ya geçen hafta gittim. Yanımda Başkan Danışmanım mimar Atilla Efendioğlu, Başkan Yardımcısı Ulus Kodluca da vardı. Belediyenin rutin işlerini takip ettik.

Başkanlık seçimi ile ilgili hiçbir görüşmemiz olmadı. Ankara’da belediye işlerini takip ettim. Benim dışımda birşeyler gelişip gelişmediğini de bilmiyorum. Ben Şehzadeler Belediye Başkanlığı görevimin gereğini yapıyorum” dedi. Sonra bana Kurşunlu Han’ın restorasyonunun bitmek üzere olan bölümündeki alanı gezdirdi.

Umart mimarlık, mühendislik firmasının restorasyon işlerinde uzman olduğunu biliyorum. Kurşunlu Han’ı da güzel yapmışlar.  Firma olarak tecrübelerini konuşturarak ‘restorasyon işi böyle yapılır’ı Kurşunlu Han’da göstermişler. Tarihi dokularına dikkat ve özen gösterilen Kurşunlu Han’da 74 oda bulunmakta.

Vakıflara ait binanın Şehzadeler Belediyesi olarak değerlendireceği ve dükkanların turizme hizmet edecek. Manisa’yı tanıtacak eşyalarına satışına özen gösterilecek. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le Kurşunlu Han’ı gezdikten sonra gazeteye geldim. Erdoğan-Bahçeli 55 dakikalık görüşmesi bitmişti.

Yerelde Ankara ve İstanbul illeri dışında hangi iller ittifak içine gireceği ile ilgili bir bilgi ortaya çıkmadı. AK Parti’nin Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayının bu Cumartesi açıklanmasının muhtemel olduğunu Başkent’ten öğrendim. Kesin değil ama ihtimal diyorlar. Ben Cumhur ittifakındaki güzel tablonun yerel seçimlerde de bazı illerde yapılması kanısındayım. Aklın yolu bir. Büyüklerimiz daha iyi bilir.