Geçen hafta ardı ardına Şehzadeler kentinin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmek için düğmeye basan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik tarım kentinin üreticilerine 20 bin zeytin fidanını Karayenice Mahallesinde Vali Yaşar Karadeniz ve Şehzadeler Kaymakamı Hüsnü Çaykara ile birlikte dağıttı. Ben de fidan dağıtım törenini Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir ve Fatih Baybatur ile birlikte izledim.

Dondurucu soğuğun yerini kar yağışından sonra ılıman bir iklim yaşadığımız Manisa merkezinde güneşli bir günde ova köylerine yeni adları ile Şehzadeler ilçe mahallelerini gezerek Karayenice’ye gittim. Yollar geniş ve asfalt. Bazı yerleşim birimlerinden geçerken yapılan ve yapımı devam eden villalar dikkatimi çekti.

Karayenice Mahallesine önde Başkan Ömer Faruk Çelik arkada da bendeniz birlikte girdik. Olay Gazetesini de yanımda götürmüştüm. Başkan Çelik ve Başkan Yardımcısı Demir ile birlikte gazeteye göz gezdirdik. Başkan Ömer Faruk Çelik kentsel dönüşüm ile ilgili köşe yazımdan dolayı “Kalemine sağlık” diyerek teşekkür etti. Bu sırada Şehzadeler Kaymakamı Hüsnü Çaykara geldi. Ardından Valimiz Yaşar Karadeniz ile birlikte tören alanına gittik. Karayenice Mahalle Muhtarı Hakkı Başarlar Şehzadeler Belediyesine mahallelerine yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür etti. 20 bin zeytin fidanının dağıtım öncüsü Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak 90 km ova yolu bakımını hayata geçirdik. Manisa tarihinde bir ilke imza attık. Çiftçilerimiz daha verimli tarım yapsın diye sayısız kurs düzenledik. Yerli tohumu desteklemek için tohum takas günleri organize ettik. Tarım Fuarlarına çiftçilerimiz gitsin yeni teknolojileri öğrenebilsin diye ücretsiz ulaşım desteği verdik. 2021 yılı içinde 103 km ova yollarına soğuk asfalt çalışması yaptık. Hani Cumhurbaşkanımıza milletin adam diyor ya “Nereden nereye?” diye, traktörlerle gidilemeyen yollardan asfaltla gidilen yollara geldik hamdolsun” dedi.

20 BİN ZEYTİN FİDANI

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “20 bin zeytin fidanı yaklaşık bin dönümlük bir alanın daha zeytinle süslenmesi demek. Bin dönümlük alanda daha zeytin yetiştirilmesi demek. Şehzadeler Belediyesi olarak duyurular yaptık ve müracaat eden hiçbir çiftçimizi geri çevirmedik” dedi. Başkan Çelik konuşmasını sürdürürken mahalle muhtarı Hakkı Başarlar “Başkanım meyve fidanı talebimiz de var” deyince Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik “Hemen şimdi buradan arkadaşlarıma talimat veriyorum. Meyve fidanı taleplerini de alalım. Çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı yapalım” demesi üzerine töreni izleyen mahalle çiftçileri Başkan Çelik’e alkışlarla teşekkür etti.

Fidan dağıtım töreninde Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Valimiz Yaşar Karadeniz de birer konuşma yaptılar. Sonra birlikte zeytin fidanları tarım üreticilerine dağıtıldı. Benim için temiz hava ve bol gıda almak için Cuma günü güzel bir gün oldu. Başkan Ömer Faruk Çelik yeni yıla hızlı çalışma planı ile girdiğini görüyoruz. Kentsel dönüşüm projesini anlattı. Cuma günü da dualarla kentsel dönüşümün başlayacağı İshak Çelebi ve Kocatepe Mahallesi sınırları içinde 1.etap kapsamında Murat Şenseven’e ait evin yıkımı gerçekleştirildi. Hayırlı uğurlu olsun.