AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalamasının ardından 16 Nisan'da yapılması düşünülen referandum sürecinde parti olarak pozitif bir dil kullanacaklarını belirtti. Mersinli, üyelerini sosyal medyadaki provakasyonlar için de uyardı.
AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Sir Winston Kafe'de Manisa'daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kahvaltı sonrası açıklama yapan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliğini imzalaması ardından referandum çalışmalarına start verdiğini söyledi.
SOSYAL MEDYA İÇİN ÜYELERE UYARI
AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, referandum sürecinin en huzurlu şekilde işlemesi için provakasyonlara izin vermeyeceklerini ifade etti.
Mersinli, "Biz bu konuda çok önceden çalışma yapan bir partiyiz. Şuanda sandık görevlilerimiz müşahitlerimiz, okul sorumlularımız ve kamp sorumlularımız geniş bir teşkilat olarak çalışmaları yürütüyoruz. Yüzde 99 bu çalışmaya hazırız. Sadece 400 kişilik vatandaş grubuna bir sandık düşüyor. Bununla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulunun bir düzenlemesi olursa ufak tefek bir problem yaşanır onu da birkaç günde hallederiz. Genel merkezimiz de çalışmanın startını vermek üzere. Biz alanlara yavaş yavaş indik" dedi.
Berk Mersinli, "Referandum süreci boyunca sosyal medyada da şahit oluyoruz. Üyelerimize de her zaman uyarılarda bulunuyoruz. Hiçbir şekilde huzursuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızı da uyarıyoruz. İnsanların en temel hakkı özgürce düşüncelerini ifade edebilmesidir. Üyelerimize her zaman sosyal medyada ikili diyaloglara girmemeleri noktasında uyarılar yapıyoruz. Hayır da rahat bir şekilde propagandasını yapsın Evet de. Sonuçta vatandaşımız karar verecek. Seçmen ve sandık demokrasinin en temel göstergesi. Bu konuda biz ‘Hayır' kampanyalarındaki negatif üslubu biz konuşmalarımızda pozitife çevireceğiz. Sadece bunu biz parti olarak yapmayacağız. STK'lar da Milliyeti Hareket Partisi de bu noktada yoğun çalışmalar yapacak. Biz nezaket dillini çok dikkatli kullanacağız" diye konuştu.
"BÜYÜKELÇİ SUİKASTİ SONRASI…"
15 Temmuz sırasında ve sonrasında ortaya konan milli iradenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Mersinli, "Bu işi yapan bu işin mücadelesini yapan başta siyasiler olmak üzere yargısı, hukuku, adalet bakanlığı, hakimlerimiz, savcılarımız, bu konuları yürüten polislerimiz, valilerimiz olmak üzere biz onların destekçisiyiz. Bu işin kesinlikle sulandırılmasını, suiistimal edilmesini istemiyoruz. Ciddi manada mücadele veriyorlar. Çünkü bu casusluk örgütü ciddi bir örgüt ve gerçekten ülkemizin başına daha büyük bir bela açabilirdi. Bu işle mücadele eden herkesin sonuna kadar yanındayız. Kesinlikle at izi it izine karışmadan çok güzel bir mücadele olacaktır diye düşünüyorum. Bu işle mücadeleye gölge düşürmeye çalışan ve sulandırmaya kalkışanların da karşısındayız. Büyükelçi suikastında gördük ki bu işe bulaşan ve devletin sızanların belki de sadece yüzde 30'u 50'si temizlendi. Devletimizi bu mikrop yuvalarından bu insanlardan kurtaracağız diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim