Manisa'nın Alaşehir ilçesinde komşuları Himmet A. tarafından vahşice katledilen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın ailesinin olay sonrasında sahipsiz kalmayacağı açıklanmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatmagül Sayan Kaya'nın talimatıyla aileye hem psikososyal hem de ekonomik yönden destek olunacağını belirtmişti.
Dört ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın bugün yaşanan aile vahşetiyle birlikte bu sözlerin havada kaldığı ortaya çıktı.

MÜDÜRLÜK NE DEMİŞTİ?
Irmak Kupal'ın cinayetini ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatmagül Sayan Kaya'nın talimatıyla aileye hem psikososyal hem de ekonomik yönden destek olunacağını belirterek, "Şu anda ailenin öncelikle psikososyal desteğe ihtiyacı var. Bizim Salihli Sosyal Hizmet Merkezimiz bünyesindeki psikolog arkadaşlarımız, bizler, aileyle şu an yakından ilgileniyoruz. Bu süreci en uygun şekilde gelecek hayatlarını etkilemeden, sağlıklarını bozmadan atlatmaları yönünde hem orada ablası da var. O ablayla da yakından ilgileniyoruz. Onun da eğitim hayatını aksatmadan sürdürmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ekonomik anlamda Bakanlığımızdan 2022 sayılı Yasa gereği 3 aylık maaş alıyor. Çocuğa eğitim yardımı yapılıyor. Bundan sonraki süreçte biz sosyoekonomik destek sağlayacağız. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.
Bu tür olayların yaşanmaması için çalışmalara ağırlık verdiklerini söyleyen Konan, dokunma ve yakın temas ilişkisi gibi durumlardan korunmaları için çocuklara eğitimler verileceğini kaydetti. Konan, "Bundan sonra bu tür olayların olmaması ile ilgili de yine geçmişte çocuklarla ilgili yakın temas ilişkisi gibi çocukların bu tür şeylerden korunmasıyla ilgili eğitimler yaptık. Bundan sonra da bu eğitimlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.


GEÇMİŞ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN


PSİKOLOJİK DESTEK VERİLMEDİ Mİ?
Bugün akşam saatlerinde baba Bilal Kupal cinnet geçirerek, 10 yaşındaki kızı Ayşe Kupal ve karısı Suriye Kupal'ı (28) bıçakla öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu. Yaşanan dehşetin ardından akıllara 'Müdürlük aileye psikolojik ve sosyal destek vermedi mi?' sorusu geldi.

MÜDÜRLÜK KENDİNİ SAVUNDU
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, minik Irmak'ın babası Bilal Kupal'ın eşini ve kızını öldürmesi ve intihara kalkışması ardından açıklama yaptı. Konan, "Baba, psikolojik destek almak istemedi" dedi.
İl Müdürü Murat Konan yaptığı açıklamada, "Bu olay için çok üzgünüz. Psikolog ve diğer çalışan arkadaşlarımız aileyi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Biz de konunun en sıkı takipçisi olduk. Yaşanan bu olay bir anlık cinnet haliyle gelişmiş bir durumdur. Bu noktada çalışanlarımıza yönelik eleştiriler doğru değildir" dedi.
Editör: TE Bilişim