2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 17 bin öğrencinin karne aldığı Alaşehir’de düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun öğrencilere zamanı iyi kullanmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ile birlikte Mustafa Beşikçioğlu ve Alaşehir Ortaokulu karne dağıtım törenlerine katıldı. Alaşehir Ortaokulu 7-B sınıfı öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Kaymakam Uçgun öğrencilerle sohbet ederek sınıfta yıl boyunca en az kitap okuyan Erol Taşgöz’den 2017-2018 eğitim öğretim yılında en az 15 kitap okuma sözü aldı.
Kaymakam Abdullah Uçgun burada öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında, "Bu yılı tamamladınız. Bu yıl önümüzdeki yıla göre daha rahattı. Önümüzdeki yıl TEOG sınavlarına gireceksiniz. Daha sıkı, daha düzenli çalışmak zorunda kalacaksınız. Seneye sınava tabi tutulacaksınız. İnşallah önümüzdeki yılı da bu yıl olduğu gibi iyi geçirir ve Alaşehir’i en iyi şekilde temsil edersiniz. Annenize, babanıza, ülkemize hayırlı birer evlat olur, çektiğiniz emeklerin karşılığını alırsınız. İnşallah iyi bir tatil geçirirsiniz. Bu iki üç aylık tatil bazen güzel, bazen kötü olabiliyor. Mesela ben tatilleri başlangıçta çok seviyordum. Ağustos ayı geldiği zaman da tatil bitse de okula gitsem derdim. Ben sınavlarla geçecek olan önümüzdeki seneye şimdiden hazırlanmaya başlamanızı tavsiye ediyorum. Önümüzdeki senenin telafisinin olmadığını ve çok zor olacağını bilmenizi istiyorum. Çünkü biz insanoğlu içinde bulunduğumuz zamanın kıymetini çok bilmeyiz. Ne zaman ki iş işten geçer 'tüh' deriz ama genelde geriye dönüş olmaz. Siz bizlerin yaptığı gibi zamanı kötü kullanmayın, bu kötülüğü kendinize yapmayın, her şeyi zamanında yapmayı öğrenin ve alışkanlık haline getirin." dedi.
Öğrencilere karnelerini dağıtan Kaymakam Uçgun, sınıfta kitap okuma oranının öğrenci başına 30 kitap olduğunu öğrenince sevindi. Sınıfta 4 kitapla en az kitap okuyan öğrenci olan Erol Taşgöz karnesini alırken Kaymakam Uçgun'a önümüzdeki sene en az 15 kitap okuma sözü verdi. Kaymakam Uçgun da öğretmenlere dönerek, "Erol'un verdiği sözün takipçisi olun. Eğer sözünü yerine getirmezse arkadaşlarına yemek ısmarlayacak. Bunu bir yere not edin" dedi.
Editör: TE Bilişim