Anemon Diyaliz Merkezi’nin sahibi olan AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Diyaliz merkezinin eski çalışanı Acil Tıp Teknisyeni A.D’in 2014 yılında tehdit ve hakaret iddialarıyla İlçe Başkanı İkinci hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.


AK PARTİ Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, partinin il yönetim kurulu üyesi olduğu 2014 yılında, sahibi olduğu Anemon Diyaliz Merkezi’nde çalışanını tehdit etmek ve hakaret suçlamasıyla karakolluk oldu. Kendi çalışanı ile yaşadığı olay sonrası hakkında yasal işlem yapılan İkinci, bu olaydan tam 1 ay sonra yapılan kongrede Yunusemre ilçe başkanı seçildi. Tehdit ve hakaret suçlaması ile karşı karşıya kalan İkinci, bu olaydan Savcılığın takipsizlik kararı vermesiyle kurtuldu.
ÇALIŞANI ZAFER İKİNCİ’Yİ TEHDİT VE HAKARETLE SUÇLADI
Edinilen bilgilere göre olay 3 Kasım 2014 tarihinde yaşandı. AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci’nin sahibi olduğu Anemon Diyaliz Merkezi’nde çalışan Acil Tıp Teknisyeni A.D, patronunun kendisini tehdit ve hakaret ettiği iddialarıyla Barbaros Karakolu’na giderek şikayetçi oldu.
Çalışan A.D ifadesinde, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci’nin kendisini tehdit ve hakaret ettiğini söyledi.
“PARAMI GEREKİRSE İTİN ÖNÜNE ATARIM”
A.D ifadesinde, “Ben 2 yıldır Anemon Diyaliz Merkezi’nde Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışıyorum. Yeni başlayan, benimle aynı statüde bir personelin bizden fazla maaş aldığını duydum ve sigortasının bizim gibi yarım değil tam yattığını öğrendim. Bunun üzerine müdür H.O ile arkadaşım olan S.C ile görüştük. Bize böyle bir zam ve sigorta ödemesi yapamayacağını söyledi, bizi işimizin başına gönderdi. 3 dakika geçmişti, iş yeri sahibi Zafer İkinci geldi, ‘gel bekleme salonunda biraz konuşalım’ dedi, beni yalnız götürdü. Salona girdik bana ‘sen kim oluyorsun, ne yapmaya çalışıyorsun, ben paramı kime vereceğimi mi soracağım, gerekirse itin önüne atarım” diyerek bana çıkıştı. Bayan arkadaşım S.C yanımızdayken bana ‘bu paraya çalışacaksan çalış yoksa ….” Cümlelerini kullanarak İkinci’nin kendisine küfür ettiğini öne sürdü.
“SİLAHIMI GETİRİN VURAYIM BU ÇOCUĞU”
A.D, İkinci’nin kendisine, “Senin personeline küfretme hakkın yok, senden şikayetçi olacağım dedim. Bu esnada H.O yanımızdaydı. Bana küfür ettiğini duyunca Zafer İkinci’yi uyardı. Zafer İkinci daha sonra benim üzerime yürüdü. ‘Bırakın bu …… öldüreyim’ diyerek üzerime atıldı. Daha sonra H.O beni yukarıya çıkardı odasına gittik Zafer İkinci de peşimden geldi. H.O’ya ithafen ‘silahımı getirin vurayım bu çocuğu …’ diye bağırıyordu. Ben hemen polisi aradım” dediğini iddia etti.
“SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYOR MUSUN, ATAMANI YAPTIRMAYACAĞIM”
Tehdit edildiğini öne süren A.D son olarak şu iddiaları ortaya attı, “Sen göreceksin, senin atamanı yaptırmayacağım, benim kim olduğumu biliyor musun’ diyerek benim yakamdan çekerek üzerimde bulunan personel kıyafeti yırtıldı. Sonra Zafer İkinci’yi odasına tekrar H.O götürdü, üzerimi değiştirmek için odaya geçtim dışarı çıktığımda polis gelmişti. Burumu anlattım, beni hastaneye götürdüler. Bana hakaret ve tehdit eden elbisemi yırtan Zafer İkinci’den şikayetçiyim”
İKİNCİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ
A.D’in ifadesinin alınması ardından AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci karakola çağırıldı.
İkinci de ifadesinde kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmedi. Zafer İkinci, çalışanı A.D’in kendisini toplu işten ayrılmayla tehdit ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu.
TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ
İkilinin birbirlerine yönelik suçlamaları savcılığa taşınırken, verilen takipsizlik kararıyla birlikte konuya ilişkin dava sürecinin başlamadığı öğrenildi.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim