Yolu olmayan ve ancak iplerle bağlanarak ulaşabilen tarihi alanın haritası çıkarılacak, bölgedeki mitolojik eserlere ulaşılabilmesi için yol yapılacak.

Şehzadeler Kaymakamlığı, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Şehzadeler Belediyesi, Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği ve Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle, Spil Dağı'ndaki tarihsel değerler için proje başlatıldı. Şehzadeler Kaymakamlığının öncülük yaptığı 'Şehzadeler Spil'de yükseliyor' projesi için Zafer Kalkınma Ajansı'ndan 60 bin liralık hibe desteği sağlandı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Spil Dağı Milli Parkı'nda 2 adet otel ve teleferik projesinin devam ettiğini, ancak otellerin tamamlanmasının ardından bölgeye gelen ziyaretçilerin gezebilecekleri alanlar olmadığını söyledi.

TARİHİ YERLERE İPLE ÇIKILABİLİYOR

Spil Dağı'nın tarihsel olarak da çok zengin olduğunu dile getiren Çorumluoğlu, M.Ö. 13'üncü yüzyılda Anadolu'da yaşayan en eski uygarlıkların yaptığı düşünülen Kybele Anıtı, Spil Dağı'nda M.Ö. 12'inci yüzyılda yaşayan Frigya Kralları Tantalus'un mezarının ve oğlu Pelops'un tahtının burada olduğunu söyledi. Çorumluoğlu, tarihsel değeri yüksek olan bu yerlerin yolu olmadığını ancak ağaçlara ip bağlanarak çıkılabildiğini belirterek, "Spil'in zirvesinden Gediz Nehrine bakan kısımdaki turistlik yerleri ortaya çıkaracağız. Burada Kibele, Tantalos'un mezarı ve Pelops'un tahtı var. Bunlar tarihten günümüze gelen eserler. Ancak ne yazık ki bu eserlerin yolları dahi yok. Ağaçlara ip bağlayarak buralara çıkabildik. Şimdi bu yerlerin haritasını çıkaracağız. Sülüklü Göl ve Osmanlı döneminden kalma Ayvacık Köyü'nün tarihi olarak ortaya konulması sağlanacak. Projeden sonra Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile bu alanlardaki imalat kısmına geçilecek. Yollar yapılacak ve Spil'deki bu tarih turizme kazandırılacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim