2014 yılında solunum sıkıntısı şikayetiyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine başvuran 34 yaşındaki Rabia Tak, akciğerinde kist olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Merkez Efendi Devlet Hastanesine giden genç kadın, burada da aynı sonuçla karşılaşmasının ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Tedavisinin ardından 2 ay önce oksijen cihazına bağlanan Rabia Tak'ın acil akciğer nakline ihtiyacı olduğu belirtildi. Bakımı için eşi Mustafa Tak, çocukları Kemal Şükrü (15), Medine (11), Ömer (10), Elif (3) ile birlikte Selimşahlar Mahallesi'ndeki evlerinden, eltisi Sevil Türkcan'ın Fatih Mahallesi'ndeki evine taşınan Rabia Tak, hastalığının getirdiği zorlukların yanı sıra bir de maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Eşi Mustafa Tak'ın çöplerden topladığı geri dönüşüm malzemeleri ile geçimlerini sağladıklarını belirten Rabia Tak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) da başvurduklarını fakat henüz nakdi yardım almaya başlamadıklarını söyledi. Yaklaşık 5-6 yıldır solunum konusunda sıkıntılar yaşadığını anlatan Rabia Tak, "En son 4 ay önce Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde bronkoskopiye girdim. Burada benden parça aldılar. Alınan parçanın kist olduğu ve acil olarak nakil olmam gerektiği söylendi. Nakil için İzmir Ege Üniversitesi Hastanesine kayıt yaptırdık. Orada da 10 gün yattım. Benim 4 tane çocuğum var. Çocuklarım öksüz kalmasın. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Kocam çöp topluyor. Oradan kazandığı parayla kiramızı ödüyoruz. Çocuklarım okula gidiyor. Şu an eltimde kalıyorum. Sürekli hastaneye gidiyorum. Oksijen cihazına bağlıyım. O olmasa ben yaşayamam. Nefes alamayınca kalbim sıkışıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum. Çocuklarımla ilgilenemiyorum. Oksijen cihazını sağolsun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı satın aldı. Fakat henüz nakdi yardım alamıyoruz" dedi.
Tek isteğinin kızının sağlığına kavuşması olduğunu ifade eden Rabia Tak'ın annesi Ayşe Özdamar, "Kızımın bir an önce nakil olmasını istiyoruz. 4 tane çocuğu var, Allah onu çocuklarına ve ailesine bağışlasın. Cumhurbaşkanımız, kızıma ve torunlarıma yardım etsin. Kocası akşama kadar çöplerde dolaşıyor. Kazandığı 10-15 lira ile ekmek mi alacak, kira mı verecek eve mi bakacak? Hiçbir şey yapamıyoruz" diye konuştu.
Rabia Tak'ın bakımını üstlenen eltisi Sevil Türkcan ise Rabia'nın sağlığına kavuşabilmesi için yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Oksijen cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Rabia Tak'ın küçük yaştaki çocukları, her şeyden habersiz evlerinin bahçesinde oyun oynamaya devam ederken, eltisine sarılan Rabia Tak uzun süre gözyaşı döktü.
Editör: TE Bilişim