Bisiklet tutkunu iki arkadaş, turu eylül ayında Çin'de tamamlayacaklarını söyledi.

Fransa'dan başladıkları bisikletle dünya turu kapsamında önce İtalya'ya uğrayan Boris Laur ve Isaure Boucharenc'in ikici durakları ise Yunanistan oldu. Yunanistan'dan feribotla geçen hafta geldikleri Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan ikili, yolculuklarına başladıkları 8 Ekim'den bu yana toplam 4 bin 300 kilometre pedal çevirerek Manisa'nın Sarıgöl ilçesine ulaştı. Günde ortalama 70-80 kilometre yol katettiklerini belirten Boris Laur, "Amacımız, bisikletlerle ülkeleri gezmek. Arkadaşılma birlikte hedefimiz Çin'e kadar toplam 20 bin kilometrelik bir yolculuk yapmak. Türkiye'de Pamukkale, Fethiye, Ürgüp, Göreme ile Karadeniz Bölgesi'ni gezeceğiz. Amacımız bisikletlerle ülkeleri gezmek, onların geleneklerini, yaşamlarını, güzelliklerini tanımak. Türkiye'deki gezimiz, tahminen 60 gün sürecek" dedi. Laur, yolculuklarına Türkiye'nin ardından Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan,Tacikistan, Kırgızistan ve Çin ile süreceğini söyledi.

Yol arkadaşı Boris Laur ile Fransa'da çocuklar için düzenlenn Kızılderili Kampı'nda tanıştıklarını ve 'macera olsun' diye bu yolculuğa çkmaya karar verdiklerini anlatan Isaure Boucharenc ise "Farklı kltürleri tanımak ve ufkumuzu genişletmek çok güzel. Yolculuğumuz süresince hergün internet üzerinden günlüklerimizi yazmaktayız. Dünya turu tamamlandığında da bunları kaleme almayı düşüüyoruz. Türkiye'deki çok büyük bir misafirperverlik gördük. Geçtiğimiz yerlerdeki insanlara pek benzemiyorlar. Daha sıcak kanlı ve yardımseverler. Her gittiğimiz yerde bize yiyecek, içecek ikramında bulunup, misafir etmek istiyorlar" dedi.

İki Fransız bisiklet tutkunu Sarıgöl'de kendileri gibi bisiklet tutkunu olan AKUT Sarıgöl Birimi Lideri Mehmet Zeybek tarafından iki gün misafir edildi. Zeybek, konuklarının ilk kez Sarıgöl yedikleri tahinli pideyi çok beğendiklerini belirtip, "Tarifini aldılar. Türk insanın çok sevdiklerini ülkelerine döndüklerinde arkadaşlarına anlatacaklarını da söylediler" dedi.

Bisikletli iki Fransız, Denizli'ye gitmek üzere yolculuklarına bu sabah kaldıkları yerden devam etti.

Editör: TE Bilişim