CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MÜSİAD Genel Kurulunda CHP'yi eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi. Özel, "İftar yemeğini siyasete bulayan, küslerin barışması gerektiği bir ayda herkesin Cumhurbaşkanıyken partili cumhurbaşkanı olarak halkın yüzde 50'sine hakaretler yağdıran Cumhurbaşkanına sormak istiyoruz. FETÖ de PKK da şu anda oturup gerine gerine, mutlu mutlu Cumhurbaşkanının onlar için yaptığı propagandaya seviniyorlar. Çünkü terörle mücadelede terör örgütünün adı anılmaz ki reklamı yapılmasın. 60 gün boyunca hep bunu yaptı, şimdi 30 Ramazan her iftarda çıkıyor DAEŞ diyor, PKK diyor, İŞİD diyor, DHKP-C diyor ve bunlarla hakaretlerle, iftiralarla iftar yemeklerine dostluk, kardeşlik, birlik bütünlüğü anlatacağına karşı karşıya kaldığımız durum Cumhurbaşkanı'nın hezeyanlarıdır" dedi.
"DEVLET EVLENME YILDÖNÜMÜ HEDİYESİ OLARAK DAĞITILACAK BİR MAKAM DEĞİLDİR"
Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşi Derya Bağ'ı Pamukkale Üniversitesi Islami İlimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atamasına da değinen CHP'li Özel, "Bu işlerde meselenin anası neyse danası da odur. Meselenin anası Ankara'da Beştepe'de oturuyor. Danası da Denizli'de kendi eşini bir makama getiriyor. Sonra da diyor ki; 'Layık olduğu için yaptım' Tabi herkesin eşi en iyisine layık. Herkesin çocuğu en iyisine layıktır. Ama devlet bir kişinin eşinin gönlünü almak için, onun kırdığı kalbini yapmak için, ona evlenme yıldönümü hediyesi olarak makam dağıtacağı bir yer değildir. Devlet ciddi bir yerdir. Adalet ve Kalkınma Partisinin yeni anayasasının tek adam rejiminin Denizli'ye yansıması bu olmuştur" diye konuştu.
"TERÖRÜN BİTMESİ İÇİN SİYASİ İRADENİN KARARLI OLMASI GEREKİR"
Toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Referandum sürecinde 'Evet' çıkarsa terörün bitecek' manifestosu üzerinden hükümeti eleştiren Cankurtaran, "Referandumda manifesto olarak 'Evet' çıkarsa terör bitecek' dendi. Türkiye'de 'Evet' çıktı. Ne ekonomi düzeldi. Söyledikleri hiç bir şey yerine gelmedi. Ne terör bitti. Türkiye'de ekonominin düzelmesi için de terörün bitmesi için de siyasi iradenin kararlı olması gerekir. Söylemlerle değil, eylemlerle, politikalarla bunu ortaya koyması gerekir. Bizzat kendileri tarafından yaratılmış olan ortamların suçlusunu da başkalarında aramamaları gerekir. Bugün hem ekonomide hem terör konusunda Türkiye'de tek bir suçlu vardır. O da 16 yıldır iktidar olan AKP hükümetidir" dedi.
Editör: TE Bilişim