Özgür Özel grup toplantısında konuştu… Gündemi değerlendirdi Özgür Özel grup toplantısında konuştu… Gündemi değerlendirdi

Manisa’nın projeleri ve Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin geniş kapsamlı kutlanması noktasında ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapmak üzere Ankara’da bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. Grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. Toplantıya MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile Başkan Ergün’ün yanı sıra MHP MYK Üyesi Ali Uçak, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da katıldı. MHP’nin Manisa heyeti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme ilişkin açıklamalarını takip etti.

“İnsanüstü bir gayretle çalışıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin muazzam bir vatan ve millet sevdasına haiz siyaset erdemi olduğunu belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Açık sözlü ve kalender bir tavırla, sömürgeleşen siyasetçileri, köküne ve kimliğine yabancılaşmış sözde aydın ve kalem sahiplerini cesaretle tenkit eden, alayını birden silkeleyen soylu bir mizacın kalesi üç hilaldir. Hıyanetin, husumetin ve hizbin dışında huzurlu ve güvenli bir liman arayanlar için tek çare tıpkı deniz feneri gibi çevresine ışık salan Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır. Cumhuriyet’in yeni yüzyılında tam beş yıldır mahalli idarelere düşen zillet gölgesini kaldırmak amacıyla insanüstü bir gayretle çalışıyor, çabalıyor ve hazırlık yapıyoruz. Milletimizi aydınlık iddiasıyla karanlığa çekmek isteyenlerin ipliğini pazara çıkarmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

“14 ve 28 Mayıs başarısına yeni bir halka eklemek istiyoruz”

Türkiye’nin önünü kesmek isteyen siyaset kofluğunu mahalli idarelerden silip atmak hedefiyle yanıp tutuştuklarını dile getiren Bahçeli, “Cumhurun 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde tezahür eden başarısına yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında denge, uyum ve insicam olmasını amaçlıyoruz. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşabilmek için bunu mecburi addediyoruz. Karşımızdaki siyasi bariyeri, teslimiyetçi siyaset engelini, ahlak ve aidiyet kriziyle malul siyasetçi pürüzünü aşmak durumundayız. Bir karar vericinin değil, rehin altındaki bir protestocunun ruh haliyle siyaset yapanlara günlerini göstermenin, tarihin ve milletin gündeminden tamamen çıkarmanın anlayış ve arayışındayız. Bu maksatla hür bir irade kifayetiyle de devamlı çalışıyoruz” dedi.

Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantıları Tamamlandı

14 Ekim 2023 tarihinde Bursa merkezli başlattıkları “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” temalı “Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantıları”nın sonuncusunu 26 Kasım Pazar günü 9 ilin katılımıyla Ankara’da yaptıklarını hatırlatan MHP Lideri, “81 ilimizin tamamında milletimizin her güzel insanıyla görüştük, konuştuk, hasret giderdik, hedeflerimizi paylaştık, düşüncelerimizi açıkladık, inanç ve irade birliği çatısı kurduk. Mesela; Iğdır’dan Aras’ın, Aydın’dan Menderes’in, Tunceli’den Munzur’un, Manisa’dan Gediz’in, Tekirdağ’dan Ergene’nin, Diyarbakır’dan Dicle’nin, Kastamonu’dan Gökırmağ’ın, Sakarya’dan Sapanca’nın, Yalova’dan Marmara’nın çağıltısını dinledik. Mesela; Muş’tan Alparslan’ın, Antalya’dan Keykubat’ın, Karaman’dan Mehmet Bey’in, Bursa’dan Orhan Gazi’nin, Edirne’den Sinan’ın, İstanbul’dan Fatih’in, Çanakkale’den Mehmetçiğin, Gaziantep’ten Şahin Bey’in, Kahramanmaraş’tan Sütçü İmam’ın, Afyonkarahisar’dan Kocatepe’nin, Kütahya’dan Dumlupınar’ın şanıyla, şöhretiyle ve şerefiyle kenetlendik. Mesela; İzmir’den ilk kurşunun, Samsun’dan ilk adımın, Amasya’dan ilk ilanın, Erzurum’dan ilk duruşun, Sivas’tan ilk doğruluşun ve nihayet Ankara’dan kurtuluşun mesajlarıyla milli ve manevi emanetleri kucakladık. Elazığ’da çaydaçıra, Rize’de horon, Muğla’da zeybek, Osmaniye’de bozlak, Yozgat’ta sürmeli, Ağrı’da bar, Van’da Toycular, Adıyaman’da hasat, Malatya’da ağırlama neyse biz oyuz dedik” diye konuştu.

“31 Mart’a 125 günlük süremiz var, çok çalışacağız”

Türkiye’nin 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacağını, Türk milletinin Cumhur İttifakı’nda uzlaşacağını ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Bugünden itibaren 31 Mart 2024 tarihine kadar 125 günlük bir süre vardır. Bu süre zarfında çalışmalarımızı günbegün hızlandırıp yoğunlaştıracağız. Hz. Mevlana’nın dediği gibi, “Gönül gözün dehlizidir. Gönüle ne gelirse oradan göze gelir ve şekillenir.” Bizim gönlümüzde bin yıllık kardeşliğin kutlu hatıraları vardır. Bizim gönlümüzde Türk Devri’nin diri umutları vardır. Bizim gönlümüzde yedisinden yetmişine, küçüğünden büyüğüne, yöresi, kökeni ve anasının dili ne olursa olsun milletimize can veren 85 milyon Türk vatandaşımızın tamamı yer almaktadır. Bizi bölemezler, bizi yıkamazlar, ne yapsalar boş, bizi asla durduramazlar. Konuşmamın bu aşamasında “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” temalı “Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantıları”mızın gerçekleşmesinde emeği geçen bütün dava arkadaşlarımı takdir ve tebrik ediyorum. Alayınızı kutluyor, tam yol ileri diyorum” diye konuştu.

Kaynak: Almıla Nur BERİLĞEN