kapsamında Makedonya göçmenleriyle kahvaltıda buluştu. Manisa Şelale Plaza'da düzenlenen kahvaltıya AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, göçmen dernekleri başkanları ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, "Malum 16 Nisan'da bir halk oylaması var. Biz bu halk oylamasında sizlerden de güçlü bir destek istiyoruz. İnşallah sizler de yaşadığınız bölgelerde bizlere yardımcı olacaksınız. Her daim birlikte olmaya çalışıyoruz. Bu noktada bugüne kadar nasıl ki yanınızda olduysak. Bugünden sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mersinli'nin ardından konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, referandum sürecini hatırlatarak, "Önümüzde bir süreç var. Referandum sürecine doğru hızlı bir şekilde yol alıyoruz. İnsanlarımız kararını vermiş. Büyük oranda kararını vermiş. 'Hayır' diyenler var ama çoğunlukla 'Evet' diyenler var. Çok az bir kısım insanımızın da kafası karık olanlar var. Bu aşamadan sonra onları aydınlatmak bizlerin görevi. Tabi biz bu arada 3 senedir yoğun bir şekilde belediyemizle uğraşıyoruz. Yunusemre Belediyesi örnek bir belediye olmaya gayret ediyor. Kurumsal altyapıyı, kurumsal bir belediye olma kimliğini, hizmet vizyonunu geliştirmeye çalışıyoruz. Yunusemre Belediyesi şehriyle beraber, şehrin mimarisiyle beraber, şehrin geleceğinin inşasıyla beraber, şehir kimliğine daha henüz tam olarak buluşamadı. Bizim hedeflerimiz, bizim vizyonumuz inşallah gerçekleştiğinde Yunusemre, kimliğini oluşturmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

"Bizim getirmek istediğim sistem olsaydın Sezer o kitapçığı atamazdı"
Kahvaltılı toplantıda konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, referandumla Cumhuriyet rejiminin değiştirilmeyeceğini, Cumhuriyetin güçlendirileceğini belirterek, Cumhuriyet 1923'te ilan edildi. O gün bugün bu ülkenin yönetim sistemi Cumhuriyettir. Bundan bir adım dahi geri gitmeye niyetimiz yok. Cumhuriyeti güçlendirme niyeti içerisindeyiz. Milletimizin kafasını nasıl karıştırırız derdi içerisinde siyaset yapıyorlar. Bu siyasetin halbuki kimseye bir faydası olmadığını kendileri de bilmeleri gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet. Bu devlet çok şehitler vermiş. Bugün de verdik. Doğu ve Güneydoğu'da veriyoruz. Suriye'de şehitler veriyoruz. 15 Temmuz'da şehitler verdik. Geçmişte Çanakkale'de, Yemen'de, Hicaz'da, Sarıkamış'ta dünyanın her tarafında şehitler verdik. Cumhuriyet dönemiyle beraber Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir Cumhuriyet kurdu. O günkü şartların ne kadar ağır olduğunu, ülkenin ekonomik olarak çöküntü olduğunu unutmamamız lazım. Gayret etti bir devlet kurdu. Allah rahmet eylesin. Ondan sonra yöneticiler geldi. Yöneticiler, bu ülkeyi bir şekilde yönetmeye gayret ettiler" dedi.
2001 yılında yaşanan ekonomik krizi hatırlatan Baybatur, "Demokrat Partiyi hatırlayın, Adnan Menderes, Turgut Özal haricinde tek başına iktidarları görmedik. Hep koalisyonlar vardı. Anayasa kitapçığı fırlatıldı rahmetli Ecevit'e, bu ülkenin ekonomisinin ne hale geldiğini düşünün. Ahmet Necdet Sezer vatana ihanet suçu haricinde yargılanamıyor. Ama bizim getirmek istediğimiz sistem o gün geçerli olmuş olsaydı, Ahmet Necdet Sezer o kitapçığı fırlatamazdı. Çünkü bununla alakalı da gerekli yargısal, ülkenin 50 milyar dolara parasının çalınması, bankaların hortumlanmasının hesabı sorulurdu. Sorulamadı. Biz istiyoruz ki artık bu ülkede koalisyonlar olmasın. Bu ülke güçlü bir şekilde yönetilsin" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim