BAL Liginden 3.Lig’e çıkarak Turgutlu halkını ve Turgutluspor’a gönül veren taraftarları sevince boğan Kırmızı-Siyahlılarda Başkan Hakan Sezer önemli açıklamalarda bulundu. Manisaspor-Denizlispor maçını takip etmek için Manisa 19 Mayıs Stadyumuna gelen Başkan Sezer maç öncesi yaptığı açıklamalarda yaşanan şampiyonluğu değerlendirdi.
Sözlerine zorlu bir süreci yaşadıktan sonra değerli bir şampiyonluk yaşadıklarını ifade ederek başlayan Şampiyon Başkan Hakan Sezer; “Geçen yıl 24 Nisan 2016 tarihinde kendi evimizde oynadığımız müsabaka sonucunda BAL ligine düştük. Bir yıl demeden yeniden Turgutluspor olarak profesyonel lige, 3.Lig’e döndük. Turgutluspor 150 BİN nüfusu ile birçok ilden büyük bir ilçenin takımıdır. Modern antrenman tesisleri, bitme aşamasına gelen stadyumu ile geleceği açık bir kulüptür. Yaşadığımız bu şampiyonlukta yönetim kurulu üyelerimin, Turgtuluspor’a gönül vermiş büyüklerimizin, teknik heyetimizin, futbolcu kardeşlerimizin, taraftarımızın, 150 BİN nüfuslu Turgutlu halkının emeği vardır. Annelerimizin duaları vardır. Takımımız geçen yıl düştü üzüntüden ağladık bu yıl çıktı sevinçten ağladık” dedi.
“HEDEFİMİZ TFF 1.LİG”
Turgutluspor ‘un önünün açık olduğunu ve 3.Lig’de kalıcı olmak istemediklerini ifade eden Hakan Sezer; “Allah bir daha BAL ligine Turgutluspor’u düşürmesin. Bundan sonraki hedefimizde 3.Lig’de kalıcı olmak değil. Biz bu sene de şampiyonluğa oynayıp takımızı Spor Toto 2.Lig’e çıkarmak istiyoruz. Açıkçası oradan da TFF 1.Lig’i hedefliyoruz. Bunları hedeflerken de güçlü kadrolar kurmayı planlıyoruz. Allah çıktığımız bu yolda inşallah bizi muvaffak eyler” dedi
“İLK DÜŞÜNCEMİZ HAKAN ŞAPÇI’YDI”
Teknik direktör Hakan Şapçı ile anlaşmalarında yaşanan süreci anlatan Hakan Sezer; “Geçen sene 30 Haziranda kongre yapıldı. Akabinde kısa süre içerisinde teknik direktör arayışlarına girdik. Çünkü teknik direktörü belirleyip belli bir plan içeresinde transferleri yapmayı hedeflemiştik. Ayrıca kamp programı gibi konularda anlaşacağımız teknik direktör ile plan yapmamız lazımdı. Aslında bizim 3.Lig’den düşmemizin sebebi de o zamanki yönetimin görevi geç bırakmasıdır. Bu yüzden vakit kaybı yaşadık ve isteğimiz planı yapamadık. Transferlerde geç kaldık. Bizde o seneden ders alarak en doğru teknik adamı kısa sürede belirlemek istedik. Hakan Şapçı hocamız ilk düşüncemizdi. Çünkü BAL ligi bilen bir hocaydı. Manisa Büyükşehir Belediyespor’u şampiyon yapmıştı. BAL liginde 9. Grup çok zor bir grup. Doğu ili takımlarını çıkartabilirsiniz. O gruplar bizim gruplar kadar zor olmuyor. Bizde bizim grubu bilen ve tecrübesi yüksek olan Hakan Şapçı ile anlaşma kararı aldık” dedi.
“HAKAN HOCA VE EKİBİ BİZİ HİÇ YANILTMADI”
Sözlerine devam eden Hakan Sezer; “ Hakan Şapçı ile anlaşarak ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı her geçen hafta daha iyi anladık. Bu şampiyonlukta Hakan Şapçı hocamız başta olmak üzere teknik heyette bulunan diğer hocalarımızdan da Allah razı olsun. Şampiyonlukta büyük bir paya sahipler. Teknik heyetimiz üzerine düşenin fazlasını yaptı ve bizi sevindirdiler” dedi.
“HAKAN HOCA İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ”
Gelecek sezon da yola Hakan Şapçı ve ekibi ile devam edeceklerini vurgulayan Hakan Sezer; “İnşallah gelecek senede yönetim kurulumuz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Hakan Şapçı hocamız ile devam etme kararı aldık. Gelecek senede Hakan Şapçı hocamız ve ekibi ile 3.Lig’de şampiyonluk yaşamak istiyoruz” dedi.
“ŞAMPİYONLUK GECESİ UNUTAMAM”
Şampiyon olduktan sonra Turgutlu’da taraftarların takımı karşılaşmasını unutamadığı vurgulayan Hakan Sezer; “ Turgutlu’ya girdiğimiz anda tüm halk sokaklardaydı. Panayır havasında, şölen gibi bir şampiyonluk kutladık. Coşku gece boyu sürdü. Taraftarımız bize gerçekten unutulmaz bir an yaşattı” dedi.
“BİZ KOLTUK MERAKLISI DEĞİLİZ”
Gelecek sene yapılacak olan kongre ile ilgili de konuşan Hakan Sezer; “Seneye 30 Haziranda kongremiz var. Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin nasıl uygun görürse öyle bir yol izleyeceğiz. Biz devam ederiz ya da bırakabiliriz. Önemli olan Turgutluspor ’un menfaatleridir. Bizden daha iyi bir oluşum gelecekse biz bırakmaya hazırız. Biz Turgtuluspor’a ne verebiliriz mantığı ile yola çıktık ve bu mantık ile hedeflerimize doğru ilerliyoruz” dedi.
“MANİSASPOR’A BAŞARILAR DİLİYORUM”
Son olarak Manisaspor’a TFF 1.Lig’de başarılar dileyen Hakan Sezer; “Bugünde Manisaspor’umuzun maçına geldik. Manisaspor ’da son haftalarda çıkış yakaladı. Bana göre ligde kalacaktır. Onlara da başarılar diliyorum. Allah Manisaspor’un da yardımcısı olsun” diyerek sözlerine son verdi.
Editör: TE Bilişim