MANİSA'da ailesiyle, çevresiyle ve okuluyla sorunlar yaşayan gençleri, 'Neden Tiyatro' projesi çerçevesinde sanatla terapi eden Yeniden Bir Yaşam Derneği'ni ziyaret eden dizi oyuncusu, müzisyen ve tiyatro yönetmeni Mehmet Emin Demirel destek sözü verdi. Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel de tiyatro yönetmeni Demirel ile birlikte ortak çalışma yapacaklarını söyledi.

Manisa'da dezavantajlı gruplar için çeşitli projeler ortaya koyarak isminden söz ettiren ve en son çevresiyle sorunlar yaşayan çocuklar için ürettikleri 'Neden Tiyatro' projesiyle gençleri terapi eden Yeniden Bir Yaşam Derneği, dizi oyuncusu müzisyen ve tiyatro yönetmeni Mehmet Emin Demirel'i konuk etti. Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, konuğu Mehmet Emin Demirel'e Yeni Han başta olmak üzere Manisa'nın tarihi ve ören yerlerini gezdirdi. Dernek Başkanı Demirel daha sonra, tiyatro yönetmeni Demirel'i hayata geçirdikleri 'Neden Tiyatro' projesindeki gençlerle bir araya getirdi.

Projeyle ailesiyle, çevresiyle ve okuluyla büyük sorunlar yaşayan gençleri bir araya getirerek tiyatro ile terapi ettiklerine dikkati çeken Dernek Başkanı Demirel, "Bu projemizle 24 gencimizi tiyatro oyunu ile terapi etmeye çalışıyoruz. Proje çerçevesinde şu anda bir tiyatro oyunu hazırlıyoruz. Böylece gençlerimiz kendilerini tiyatro ile daha iyi ifade edebilecek, topluma da daha iyi adaptasyon sağlayacak" diye konuştu.

"PROJEYE DESTEK VERMEYE HAZIRIM"

Gençlerin tiyatroya olan ilgisini artırmak ve kendilerini ifade etmesini sağlamak için hayata geçirilen proje gereken desteği sağlayacağını dile getiren tiyatro yönetmeni Mehmet Emin Demirel, "Manisa'da böyle bir çalışmanın olduğunu duydum. Sonra derneğimiz ile irtibata geçerek projeye destek vermek istediğimi söyledim. Gençlerle bir araya gelerek tiyatro konusundaki yeteneklerini gördüm. Kocaeli'de bir tiyatro grubum var. Önümüzdeki süreçte projeye tiyatro yönetmeni olarak gereken destek neyse vermeye çalışacağım. İlerleyen dönemde derneğimizle ortak çalışmalar içerisinde olacağız ve daha çok gencimizi tiyatro sahnelerine kazandıracağız" diye konuştu.

Yönetmen Demirel, proje çerçevesinde bir araya geldiği öğrencilere tiyatro oyunculuğunun öneminden söz ederek, sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilişim