Süper Lig'de Çaykur Rizespor evinde Alanyaspor'u 1-0 yenmesine rağmen, Bursaspor'un Trabzonspor'u 2-1 yenmesiyle küme düşen son takım oldu.
BURSASPOR LİGE TRABZON'DA TUTUNDU
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Trabzonspor'a konuk olan Bursaspor, son 30 dakikada bulduğu 2 golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı ve ligde kaldı.
Ligde oynadığı son 6 maçı kaybederek küme düşme potasına iyice yaklaşan Bursaspor, Trabzonspor deplasmanında adeta kâbustan uyandı.
Trabzon'da oynanan karşılaşmada ilk golü ev sahibi ekip buldu. 55. dakikada Hugo Rodallega ile öne geçen Trabzonspor'a Bursaspor'un cevabı gecikmedi. 61. dakikada Jorquera ile skoru eşitleyen Timsahlar, 69. dakikada Pablo Batalla'nın golüyle öne geçti ve karşılaşmayı 2-1 kazanarak ligde kalmayı başardı.
Bursaspor bu galibiyetle puanını 38'e yükseltti ve Çaykur Rizespor'un 2 puan üzerinde ligi 15. sırada tamamladı. Trabzonspor ise 51 puanla ligi 6. sırada tamamladı.
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftası nefes kesen maçlara sahne oldu. Düşme potasında Çaykur Rizespor ve Bursaspor'un maçları, 3.lük yarışında Fenerbahçe ile Galatasaray'ın yarışı herkesin merak ettiği sorulardan biriydi.
Son haftaya 61 puanla giren iki ezeli rakip, son hafta maçlarını kazanarak 64'er puana ulaştılar. Fenerbahçe averajla ligi 3. sırada, Galatasaray 4. sırada tamamladı.
Düşme potasında da heyecan had safhasındaydı ve mücadelenin sonuçları sonucunda Süper Lig'den düşen son takım Çaykur Rizespor oldu. Bursaspor, Trabzonspor'u 2-1 yendi kümede kalmayı garantiledi.
SÜPER LİG'DE KİM DÜŞTÜ?
Süper Lig'de son haftaya 2 puan önde giren Bursaspor zorlu deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 ile geçti. Çaykur Rizespor'da Alanyaspor'u 1-0 yendi. Bu sonuçlara göre Çaykur Rizespor Süper Lig'de küme düştü.
SÜPER LİG'DE KİM 3. OLDU?
Süper Lig'de son haftaya Galatasaray ile puan puana giren ancak ikili averajda üstün olduğu için Adanaspor'u 3-1 ile geçti ve 3. oldu.
SÜPER LİG 34. HAFTA SONUÇLARI
Gençlerbirliği 1 - 0 Kasımpaşa
Akhisar Belediyespor 2 - 3 Karabükspor
Antalyaspor 4 - 1 Gaziantepspor
Kayserispor 0 - 1 Medipol Başakşehir
Galatasaray 2 - 1 Atiker Konyaspor
Adanaspor 1 - 3 Fenerbahçe
Trabzonspor 1 - 2 Bursaspor
Çaykur Rizespor 1 - 0 Aytemiz Alanyaspor
Beşiktaş 4 - 0 Osmanlıspor FK

Editör: TE Bilişim