Bülent Arınç’ın açıklamaları şöyle;
“DAMADIM AÇIKLAMALARINA RAĞMEN KHK İLE İHRAÇ EDİLDİ”
“Ekrem Yeter’in 17-25 Aralık öncesi cemaatle, binlerce insan gibi sempati düzeyinde yakınlığı olduğu sır değildir. Uzmanlık alanında, ülkemize, milletimize ve İslam ülkelerine yardım etmek için yaptığı gönüllü sosyal faaliyetlerinin bir kısmı adı geçen cemaatin yasal, legal sivil toplum kuruluşlarıyla kesişmiştir. Ancak 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra Ekrem Yeter FETÖ ile, ülkesini seven tüm insanlar gibi irtibatını kesmiş, hiçbir faaliyetlerine de katılmamıştır. Bunu da tüm sosyal medya hesaplarından deklare etmiştir. Buna rağmen 673 nolu KHK ile mesleğinden ihraç edilmiş, tüm hakları elinden alınmış ve üç çocuğu ile işsiz kalmıştır”
“İFADE KASTEN EKSİK SERVİS EDİLDİ”
“FETÖ hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında bazı sanık ifadelerinde ve ‘her dönem gizli tanıklık yapmış bir şahıs’ ifadesinde Ekrem Yeter’in adını zikretmiş, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye davet edilmiştir. İfadesinde terör örgütü üyeliği konusunda somut deliller yerine sanık ifadelerinde yer alan ‘cemaat üyesi olduğunu düşünüyorum’ gibi iddialar sorulmuştur. Ekrem Yeter tüm örgüt üyesi suçlamalarını reddetmiş, açıklıkla yaptığı faaliyetleri anlatmıştır. Üyesi ve başkanı olduğu dernekle ilgili ifadesi basına sızdırılmış, ancak kasten eksik servis edilmiştir”
“ACIMIZI İÇİMİZE ATTIK”
“Damadı Ekrem Yeter’in verdiği ifadenin tamamını paylaşan Arınç, “Bu ifadelerine rağmen 1. Sulh Ceza Mahkemesi Ekrem Yeter’in tutuklu yargılanmasına hükmetmiş ve Sincan Cezaevi’ne gönderilmiştir. Şahsım ve ailesi, yargının verdiği bu karara KHK kararında olduğu gibi saygı göstermiş ve suçsuz olduğunu bildiğimiz halde acımızı içimize atmışızdır. 6 Haziran tarihinde 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yapılan itirazda Ekrem Yeter’in FETÖ üyesi olduğuna dair delillerin yetersiz olduğu ve şahsın kaçma ihtimalinin bulunmadığı gerekçeleriyle tutukluluk haline itiraz edilmiş ve mahkeme itirazı haklı bulmuştur. Tutuklu yargılanmasına verilen karar gibi bu karar da saygıyla karşılamış, ailemiz kamuoyuna bir açıklama yapmamıştır. Ancak Ekrem Yeter’in serbest bırakılmasından sonra kamuoyunda yoğun bir tartışma, haksız itham, iftira ve suçlamalar yapıldığı görülmüştür”
“DAMADIM OLDUĞU İÇİN İLTİMAS YAPILSAYDI…”
“Ben Bülent Arınç olarak damadım, kızım ya da oğlum fark etmez, FETÖ ile kriminal ilişkiye girmiş her ferdin, gözünün yaşına bakılmaksızın yargılanmasını ve ceza almasını savunuyorum. Ancak şundan da eminim ki, Ekrem Yeter asla FETÖ üyesi olmamış, devletinin ve vatanının yanında yer almıştır. Ekrem Yeter, damadım olduğu için değil hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır. Damadım olduğu için iltimas yapılsaydı, KHK ile mesleğinden ihraç edilmezdi ve tutuklanmazdı. Bir hukuk ve siyaset adamı olarak tüm yargılanmaların adil olmasını, suçlu ile suçsuzun birbirinden en kısa zamanda ayrılmasını her zaman savundum, yine savunuyorum. Bu yüzden yargı sistemimiz bir an önce herkesin hakkını teslim edecek şekilde hızlı, adil, tarafsız yargılamalar yapmasını temenni ediyorum”
“FETÖ AİLEMİZİ PERİŞAN ETTİ”
“FETÖ ailemizi çocuklarımızı perişan etmiş, ülkemizin dirliğini ve birliğini bozmaya çalışmıştır. Bu milletimizin başına gelen ben büyük felaketlerden biridir. Bu felaketi bu kaosu bu zülmü ortadan kaldırmak için bizim dayanışmaya yardımlaşmaya ihtiyacımız var. Bölünerek, ayrışarak, kavga ederek bu melun örgütle baş edemeyiz. Ben ve ailem FETÖ ya da başka bir terör örgütüyle kavgada ülkemiz için en ön safta yer almaya her zaman hazır olduk, yine hazırız”

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim